Statele americane înăspresc legislaţia privind avortul

Statele americane înăspresc legislaţia privind avortul

La câteva ore după ce statul american Alabama a scos practic avortul în afara legii, legiuitorii din Louisiana au iniţiat un proiect de lege prin care avortul este interzis din momentul în care sunt detectate bătăile inimii copilului.

Măsura are şi spirjinul guvernatorului democrat John Bel Edwards care a spus că va semna legea dacă ea este aprobată.

Unul dintre iniţiatorii legii, senatorul democrat John Milkovich a declarat că în Constituţia Statelor Unite „nu există un drept al părinţilor sau al statului de a ucide copiii.” El a punctat de asemenea că este un fapt ştiinţific, faptul că viaţa începe la concepţie.

Legi similare au fost adoptate şi în alte state americane: Kentucky, Mississippi, Ohio şi Georgia. Adoptarea acestor legi arătă spre o posibilă acţiune îndreptată împotriva deciziei Row v. Wade din 1973 a Curții Supreme de Justiție din America, prin care avortul a fost legalizat pe teritoriul Statelor Unite.

Există totuşi o scindare între politicienii Republicani din America, care sunt majoritari împotriva avortului, în privinţa limitelor impuse de aceste legi.

Şi preşedintele Trump şi-a exprimat poziţia recent pe Twitter, aplaudând victoriile ințiativelor  pro-viață, însă mulţi dintre susţinătorii lui au ridicat din sprâncene.

„Sunt în mod categoric pro-viață, cu excepţia violului, incestului şi atunci când viaţa mamei este ameninţată – aceeaşi poziţie pe care a avut-o şi Ronald Reagan,” a scris Trump.

Trump nu este singur, şi alţi lideri conservatori şi-au exprimat rezerva în privinţa faptului că unele din legile recent adoptate merg prea departe.

„Nu susţin legea din Alabama, cred că trebuie să fie excepţii,” a spus senatorul Mitt Romney.

„În toată cariera mea politică am crezut în excepţii pentru viol, incest şi protejarea vieţii mamei. Au existat excepţii, asta e ceea ce au votat Republicanii în această Cameră,” a declarat şi Kevin McCarthy, liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor.

Statele americane înăspresc legislaţia privind avortul

Însă pentru unii dintre apărătorii poziţiei pro-viață, recentele legi adoptate nu fac altceva decât să deschidă drumul pentru o luptă decisivă la Curtea Supremă.

„De fapt, pentru viitorul ţării noastre, Row v Wade trebuie să devină o notă de subsol în cartea de istorie a naţiunii noastre”, a spus Kristan Hawkins din partea Studenţilor pentru Viaţă din America.

„Nici o lege nu este constituţională până ce Curtea Supremă va redeschide Row v. Wade,” a spus Terri Collins, un congresman din Camera Reprezentanţilor din Alabama.

Pe de altă parte, senatorii americani democraţi Cory Booker, Elizabeth Warren şi Kirsten Gillibrand, care sunt pro-avort, speră că Row v Wade va deveni lege federală, care va anula toate legile statele deja adoptate.

„Preşedintele Trump a pornit un război împotriva femeilor din America, dacă vrea o luptă, atunci o să o aibă,” a spus Gillibrand postului de televiziune CBS.

Sursă: CBN News

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale