Ziua a 11-a: Musulmanii Hui din China

Ziua a 11-a: Musulmanii Hui din China

Poporul hui numără peste 10,5 milioane de musulmani, majoritatea locuind în partea de nord-vest a Chinei. Este considerată o onoare și un semn de încredere ca o persoană non-hui să fie invitată ca oaspete la o familie hui. O gazdă hui te va servi cu o ceașcă cu capac, plină cu ceai preparat în stil hui. În afară de frunze de ceai, uneori până la alte 8 ingrediente pot fi adăugate, inclusiv fructe sau flori uscate precum curmale roșii, crizanteme sau trandafiri. Ceaiul este numit „opt comori”.

Dacă un hui își invită oaspeții să ia masa la el acasă, gazda nu stă de obicei la masă cu ei, ci în picioare la o parte, gata să-i servească cu smerenie. Poporul hui nu irosește niciodată hrana. Chiar și firâmiturile de pe masă sunt strânse cu mâna și mâncate.

Odată am fost invitat la un ospăț în casa unui prieten hui. Am fost considerat „cel mai de seamă oaspete” și am fost așezat la mijlocul mesei. După ce au fost aduse mai multe feluri delicioase de mâncare, ultimul adus a fost un platou cu un pui gras, gătit întreg, care a fost pus chiar în fața mea. Toți s-au uitat la mine și au zis: „Ca şi oaspete de onoare, trebuie să mănânci partea din spate a puiului, altfel nu putem pleca din casă.” Ce experientă neașteptată pentru un străin.

Motive de rugăciune:

Cultura hui este caracterizată de onoare și rușine. Hui vor împrumuta bani ca să-și cinstească oaspeții evitând astfel rușinea. Rugați-vă ca aceștia să găsească eliberare de teroarea rușinii și de goana după onoare.

Poporul Hui este ospitalier. Rugați-vă pentru lucrătorii creștini să poată stabili relații bune cu ei și să le poată mărturisi Evanghelia în dragoste.

Rugați-vă ca cele nouă roade prețioase ale Duhului să fie vizibile în poporul hui asa cum este descris în Galateni 5:22.

Vedeți motivele de rugăciune din anii predecenți pentru acest grup din nordul Chinei AICI și AICI!

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale