Franța: tot atât de mulți practicanți musulmani ca și catolici în rândul persoanelor de 18-29 ani

Franța: tot atât de mulți practicanți musulmani ca și catolici în rândul persoanelor de 18-29 ani

Potrivit unui nou studiu, acum există cam același numar de practicanți musulmani în rândul populației demografice cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, ca si practicanți romano-catolici în Franța.

În 2018, aproximativ 32% dintre francezi au fost identificați ca membri ai bisericii romano-catolice. Cu toate acestea, 19% dintre aceștia au afirmat că nu practică, în timp ce 7% au spus că participă la o slujbă doar o dată pe lună, informează reports.revista politică franceză Le Point.

harta

În articolul lor, Le Point citează cercetările sociologilor Claude Dargent și Oliver Galland care au comparat numerele actuale cu 1981, când 70% dintre francezi au fost identificați ca fiind romano-catolici, în timp ce aproximativ 17% practicau în mod regulat.

Una dintre cele mai profunde tendințe observată în aceste date este diferența enormă dintre indivizii din diferite generații în ceea ce privește practica religioasă activă. Dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, doar 3% dintre catolici au raportat că practică în mod activ, spre deosebire de 16% dintre cei peste 70 de ani.

Pe măsură ce catolicismul s-a diminuat în Franța, alte religii au intervenit pentru a-i lua locul, iar Islamul – de departe – cel mai notabil. Începând de astăzi, aproximativ 14% dintre cetățenii francezi se identifică ca fiind musulmani, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, si există tot atât de mulți practicanți romano-catolici.

Citeste mai mult aici

Loading…

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale