În Marea Britanie, căsătoriile „umaniste” le întrec în popularitate pe cele religioase

În Marea Britanie, căsătoriile „umaniste” le întrec în popularitate pe cele religioase

Cununiile religioase au devenit demodate pentru britanici. Conform unui studiu efectuat de către Oficiul Naţional de Statistică (ONS), cuplurile care vor să-şi unească destinele optează în număr tot mai mare pentru nunţi umaniste, faţă de cei care îşi doresc o cununie religioasă. Conform cifrelor date publicităţii, nunţile umaniste au crescut în popularitate cu 266% în perioada cuprinsă între 2004 şi 2016.

Ceremoniile religioase, pe de altă parte, nu mai prezintă aceeaşi atracție, cununiile în Biserica Angliei au scăzut cu 28%, în timp ce cele catolice şi baptiste au scăzut cu 34%, respectiv 42%.

O nuntă umanistă este orice fel de nuntă care nu este condusă de un oficial religios.

Există totuşi o ceremonie de nuntă, condusă de către o persoană desemnată. Nu există reguli pentru o astfel de ceremonie, fiecare cuplu îşi poate face propriul ritual. Există cupluri care nu doresc nici măcar să facă cununia civilă, formând astfel o uniune care nu este recunoscută în mod legal în Anglia şi Țara Galilor (deşi există campanii în derulare pentru legalizarea acestui tip de uniuni).

Cuplurile din aceste părţi ale Marii Britanii se pot deplasa însă în Scoţia sau Irlanda de Nord, care au acceptat aceste uniuni din 2005 şi, respectiv, din 2018.

Conform organizaţiei Humanist Ceremonies UK, care oferă consiliere pentru organizarea de celebrări umaniste, incluzând nunţi, funeralii şi numiri (de copii, n. trad) există opt teme care au legătură cu celebrările umaniste: unic, non-religios, personal, la comandă, colaborativ, sincer şi aprobat.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale