Soţia unui pastor chinez eliberată după şase luni petrecute în închisoare

Soţia unui pastor chinez eliberată după şase luni petrecute în închisoare

Soţia unui pastor chinez aflat în detenţie, a fost eliberată din închisoare după şase luni.

Jiang Rong, o membră a bisericii Early Rain (Ploaia timpurie, n. trad.) a fost eliberată pe 10 iunie, însă soţul ei, Wang Yi şi împreună cu alţi membri ai bisericii rămân în închisoare.

Ea a fost eliberată pe cauţiune, împreună cu o altă membră a bisericii,  în aşteptarea procesului, conform paginii de Facebook a bisericii.

Jiang, soţul acesteia şi peste o sută de membri ai bisericii au fost reţinuţi de poliţie în luna decembrie a anului trecut. Mulţi dintre ei au fost eliberaţi la scurt timp.

Wang şi Jiang au fost acuzaţi că incită la subversiune, iar organizaţia Solidaritatea Creştină Internaţională (CSW) a raportat că ceilalţi membri ai bisericii sunt hărtuiţi de poliţie.

Bisericile neînregistrate din China se află sub o presiune intensă din partea autorităţilor după schimbările legislative asupra libertății religioase care au intrat în vigoare în Februarie 2018.

Multe biserici neînregistrate s-au închis ca urmare a noilor reglementări, iar păstorii şi membrii acelor biserici sunt şicanaţi de autorităţi.

Chiar şi bisericile înregistrate oficial au fost afectate de această represiune împotriva grupărilor religioase, unele dintre ele fiind nevoite să înlăture simbolurile religioase şi să anuleze activităţile cu copiii.

În unele regiuni din China, clădirile de biserici au fost demolate.

Mervyn Thomas, director executiv al CSW, a făcut un apel ca acuzaţiile împotriva membrilor bisericii Early Rain să fie retrase.

„În timp ce salutăm faptul că Jiang Rong a fost eliberată pe cauţiune şi reunită cu fiul ei, condamnăm în mod ferm detenţia nedreaptă de şase luni şi toate acuzațiile împotriva ei, care sunt fără temei,” a spus el.

„Timp de jumătate de an, Jian a fost ţinută în mod arbitrar după gratii, privată de libertate şi ţinută departe de fiul ei. Facem un apel către autorităţile din China să renunţe la acuzațiile împotriva ei, să elibereze imediat şi necondiţionat toţi membrii bisericii Early Rain din închisoare şi să înceteze orice formă de hărţuire împotriva bisericii.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale