DONALD TRUMP îl întreabă pe rabinul Chaim Kanievsky CÂND VINE ANTIHRISTUL

DONALD TRUMP îl întreabă pe rabinul Chaim Kanievsky CÂND VINE ANTIHRISTUL

“Iată, îmi voi trimite mesagerul, iar el va pregăti calea pentru Mine. Iar Dumnezeul pe care-L cauţi, va veni deodată la templul Lui; iar mesagerul legământului, de care te bucuri, iată, El vine, a spus Dumnezeul gazdelor. Dar cine poate dăinui până la venirea Sa? Şi cine poate sta drept când El apare?” Malachi 3:1 (Biblia Israelită™)

Mai multe trusturi media vorbitoare de idiş din comunitatea Haredi (Ultra-Ortodocşi) au transmis joi că preşedintele SUA Donald Trump a trimis doi emisari evrei la rabinul Chaim Kanievsky să-i pună o întrebare: Când va veni Mesia?

Hadrei Haredim a transmis joi că rabinul Chaim Kanievsky, unul dintre cei mai influenţi lideri spirituali ai generaţiei noastre, primea vizitatori în casa sa din Bnei Brak în această săptămână. Rabinul Kanievsky are 91 de ani şi îi este greu să plece de acasă. Povestea este atribuită unui articol dintr-o pagină din Haredi numită Divrei Siach care relatează despre învăţăturile rabinului şi este elaborată de nepotul rabinului Kanievsky’s. Divrei Siach a scris că doi evrei din SUA l-au abordat pe rabin şi s-au prezentat ca prieteni apropiaţi ai preşedintelui SUA, spunându-i rabinului că vin cu un mesaj personal de la Trump.

“A auzit câte ceva despre influenţa pe care rabinul Kanievsky o are printre evreii din întreaga lume, iar preşedintele îi transmite salutările sale personale,” i-au spus cei doi emisari rabinului. În mod surprinzător, cei prezenţi la întâlnire au spus că rabinul nu a părut interesat de emisari sau de mesajul lor.

Unul dintre emisari a spus:

“Onorabilul preşedinte ar vrea să ştie când va veni Mesia.”

Rabinul a zâmbit şi a răspuns cu o întrebare adresată chiar emisarului:

“Şi tu ce faci pentru a te pregăti pentru Mesia? Ai venit să locuieşti în Israel?”

Emisarul a fost confuz şi a răspuns negativ.

“Vino să locuieşti aici şi vom vedea deja sosirea Mântuirii”, a spus rabinul, adăugând, “Amin”.

Divrei Siach a conchis scriind:

“Astfel, iată ce-l îngrijorează pe Ministrul Torei [Rabinul Kanievsky], anticipând Geula (mântuirea), voinţa şi aşteptarea revenirii Celui Sfânt, binecuvântat fie El întru milă pentru Zion, şi cu voia lui Dumnezeu chiar vom putea binecuvânta când vom privi spre Mesia.”

Ultima afirmaţie a fost o referinţă la Legea Evreiască detaliind cele şapte binecuvântări ce trebuie recitate la vederea lui Mesia pentru prima dată.

Asta n-a fost prima dată când reprezentanţii guvernului SUA au venit la rabinul Kanievsky. În decembrie, David Freidman, ambasadorul SUA în Israel, i-a făcut o vizită oficială rabinului şi a primit binecuvântarea.

Trebuie remarcat că rabinul Kanievsky este o figură proeminentă în lumea evreiască. Acum patru ani, rabinul Kanievsky a anunţat că sosirea lui Mesia este iminentă. Acest anunţ a fost inconsecvent faţă de maniera sa de a preda, dar totuşi a continuat să anunţe că Mesia este aproape cu adevărat, iar câţiva rabini proeminenţi i s-au alăturat.

Implicit în răspunsul rabinului este înţelegerea sa conform căreia cheia pentru grăbirea sosirii lui Mesia este întoarcerea evreilor din exil.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale