Ţara de departe

Ţara de departe

Partea a II-a

Cele două cuvinte cheie pentru o căsnicie reușită

Ca soț, nu a trebuit să muncesc prea mult pentru a face căsătoria noastră să meargă. Acest lucru se datorează faptului că această parte esenţială din viața mea – căsătoria –  este trunchiul copacului care este hrănit de rădăcina profundă a umblării mele cu Isus. Dacă rădăcina este sănătoasă, arborele o va arăta. Cei care se antrenează cu îndârjire pentru cursă, vor găsi cursa în sine ca fiind o boare de vânt răcoritor. O căsătorie de succes ar trebui să fie rezultatul natural al unei umblări de succes cu Domnul. Aceasta este cheia și este rezumată în două cuvinte mici cu implicații masive – „iubiți pe Dumnezeu”.

Problemele din atât de multe căsătorii se datorează  și faptului că nu a existat o experiență Ghetsimani personală. Dacă suntem mântuiți, ar fi trebuit să fi agonizat asupra păcatului nostru și apoi să fi șoptit: „Nu voia mea, ci voia Ta”. Nu mai ești al tău, tu aparții în întregime lui Dumnezeu. Ți-ai prezentat corpul ca o jertfă vie. Tu faci totul în felul Lui şi îi tratezi pe ceilalți așa cum ai vrea să fii tratat tu însuți. Acest lucru nu reprezintă nimic deosebit, deoarece eşti  un creștin biblic normal, și, ca și creștin, ai  aflat că dacă trăieşti după firea pământească  (pentru tine însuți), vei muri: „Căci cei care trăiesc după îndemnurile firii pământești, umblă după lucrurile firii pământești; pe când cei ce trăiesc după îndemnurile Duhului, umblă după lucrurile Duhului. Și umblarea după lucrurile firii pământești este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace”(Romani 8: 5,6).

Testul dacă trăim sau nu după firea pământească are loc atunci când nu reuşim să obținem lucruri aşa cum am vrea noi. Când nu putem avea ceea ce ne dorim, ne simțim „răniți”. Atunci parcă se varsă o otravă în sufletul nostru, şi simţim un sentiment de frustrare. De aici, de multe ori, se declanşează un iureş de sentimente de auto-compătimire,  resentimente, apoi mânie, ură, depresie și, în final, gânduri de sinucidere sau chiar de ucidere. Dar, ca şi creștin, noi nu mai dorim ca voia noastră să se împlinească. Dumnezeu este primul, alţii sunt pe locul doi, iar tu vii pe ultimul loc. Știți, de asemenea, că aveți un dușman real care încearcă să vă distrugă. El face acest lucru prin păcat, și prin starea lui sufleteasca preferată – egoismul – care apare de fiecare dată când noi dorim ca lucrurile să se întâmple pentru noi şi după voia noastră. Împărăția lui Satan este împărăția sinelui, unde voi stați pe tron ​​și toți ceilalți sunt servitorii voștri. Dar, ca şi creștin, ați fost strămutaţi  din Împărăţia întunericului în Împărăţia luminii. Dumnezeu este pe tron ​​și tu ești slujitorul Lui și, prin urmare, slujitorul altora. Este aceasta şi experienţa ta? Nu te grăbi să răspunzi, deoarece egoistul se înșeală pe sine.

Întreabă-l pe un egoist dacă el crede că este egoist și cu siguranță va spune că nu e vorba de „egoism”, ci mai degrabă de o chestiune de „drepturi”. Apoi, ascultă de câte ori folosește cuvântul „eu” în timp ce vorbește despre drepturile sale. De aceea avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a cerceta motivele noastre interioare. El ne pune în faţă o oglindă pentru a putea vedea egoismul nostru. L-a luat pe Nathan să vină cu oglinda în faţa unui Rege David egoist și să-l aducă înapoi la realitate. Dacă trăiești pentru tine probabil că nu știi asta, așa că lasă-mă să fiu Nathan pentru o clipă.

Folosind unul sau două adjective, cum ați descrie preotul și levitul, din pilda samariteanului milostiv, care au văzut acel om pe moarte și au trecut pe cealaltă parte? Ce-aţi zici de „ipocriţi cu inimă rece”? Dacă ești creștin, peste tot în jurul tău sunt oameni „pe jumătate morţi”. Biblia spune că sunt „morți” în greșelile și păcatele lor. Inamicul i-a lăsat răniți mortal și, dacă mor în păcatele lor, ei vor merge în Iad. Spune-mi, treceți de cealaltă parte când vine vorba de evanghelizare? Mărturisiți că iubiți pe Dumnezeu, dar neglijați porunca Sa de a duce vestea bună a Evangheliei la fiecare creatură? Dacă da, puteți folosi cuvântul ipocrit pentru a vă descrie pe voi înşivă. Dacă v-ați văzut pe tron, eu v-aș sugera să mergeți la Psalmul 51 și să faceți din rugăciunea lui David rugăciunea voastră. Faceți-o pentru mântuirea voastră veșnică, faceți-o pentru cei pierduți și faceți-o pentru sănătatea viitoare a căsniciei voastre.

A fost D.L. Moody cel care a spus: „Credința face toate lucrurile posibile; dragostea face totul ușor. După ce Isus a spălat picioarele uceniciilor Lui , El le-a spus: „ Pentru ca Eu v-am dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu. Adevărat, adevărat vă spun că robul nu este mai mare decât Domnul său, nici apostolul mai mare decât Cel ce l-a trimis. Dacă ştiţi aceste lucruri, ferice de voi dacă le faceţi (Ioan 13: 15-17). Căsătoria este o instituție de spălare a picioarelor și, dacă îți faci un scop din a spăla picioarele partenerului tău de viață, atunci vei avea o căsnicie fericită.

Depăşind senzaţia de jenă

Cu ani în urmă am vorbit cu un grup de aproximativ 80 de bărbați la o tabără pe tema dragostei și am împărtășit principiul biblic de a-ţi  iubi soția tot atât de mult cât te iubeşti pe tine însuţi . Am spus: „Iată cât de mult trebuie să te străduiești să-ți iubești soția – soţilor iubițivă   soțiile voastre cum Hristos a iubit Biserica și s-a dat pe Sine însuși pentru ea.” Înseamnă că o veți iubi atît de mult, pe cât de mult înţelegeţi că Hristos a iubit Biserica și nu veți pricepe acest lucru până când nu vă veți vedea păcatul vostru personal. Isus ne-a iubit în timp ce eram plini de poftă, mândrie, lăcomie și egoism. El ne-a iubit când noi eram doar vrednici de a fi trimişi în Iad. Dar dragostea Lui nu a fost o înșiruire de cuvinte goale. El a mers la cruce pentru a lua pedeapsa deplină pentru păcatul lumii. El a suferit o agonie de nedescris pentru ca noi să fim iertați. Atât de mult a iubit Hristos Biserica! Bărbați, dacă îți poți iubi atât de mult soția, ea te va răsplăti … chiar şi sexual.”

Mi s a cerut odată să vorbesc la un dineu pentru cupluri căsătorite  și am început prin a spune că 98 % din bărbații căsătoriți acordă prea multă atenție sexului, după care am spus: „În seara aceasta o să vorbim despre ceilalţi 2%.”  Toată lumea a râs, dar bărbaţii ştiau că remarca mea nu era cu mult exagerată.

Din nou, deși este jenant, Dumnezeu a făcut pe primii noștri părinți goi și le-a poruncit să facă sex. Din fericire, au făcut așa cum li s-a spus și drept consecinţă suntem şi noi aici. Unii creștini, mai lipsiţi de entuziasm, pot obiecta şi spune că porunca a fost dată lui Adam și Eva  înainte de cădere, iar acum lucrurile sunt diferite. Dar Dumnezeu le-a dat aceeași poruncă şi  lui Noe și lui Iacov (Geneza 8:17, 9: 1, 35:11). Așa că puteţi continua să vă înmulţiţi cu bucurie – pentru că voința lui Dumnezeu este de a umple întregul pământ cu ființe umane și astfel veți îndeplini şi voi această poruncă minunată.

Autor: Ray Comfort, Living Waters

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale