Reţeaua de clinici de avort Marie Stopes International a înregistrat anul trecut venituri record de peste 361 de milioane de dolari

Reţeaua de clinici de avort Marie Stopes International a înregistrat anul trecut venituri record de peste 361 de milioane de dolari

Marie Stopes International, un lanț de clinici de avort controversate, cu sediul în Marea Britanie, a realizat anul trecut peste 361 de milioane de dolari ucigând copii nenăscuţi  în întreaga lume, potrivit raportului său anual pe care l-a dat publicității.

Avortul este o afacere mare. Cu toate că Marie Stopes și Planned Parenthood (o reţea similară din Statele Unite) se recomandă ca fiind organizaţii non-profit, ele obțin anual sume de bani uriașe din activitatea lor criminală de avort. Planned Parenthood a înregistrat venituri record de 1,66 miliarde de dolari în 2018, oferind în același timp mai puține servicii de îngrijire a sănătății și mai multe avorturi.

Noul raport al lui Marie Stopes descrie o situaţie similară. Potrivit Civil Society News, reţeaua britanică a raportat un venit de 296,8 milioane de lire sterline (361 de milioane de dolari) în 2018, cu aproximativ 700.000 de lire sterline mai mult decât în 2017.

Reţeaua de avort din America a câștigat mai mulți bani, chiar dacă președintele Donald Trump a tăiat 60 de milioane de lire sterline (73 de milioane de dolari) din fondurile federale ale SUA destinate acestei organizaţii,  prin politica numită Mexico City, potrivit raportului. Trump a tăiat fondurile alocate aripii internaționale a Planned Parenthood cu o sumă suplimentară de 100 de milioane de dolari prin politica sa pro-life.

Numărul avorturilor făcute de Marie Stopes a crescut și în 2018 – ceea ce explică creșterea veniturilor. Potrivit raportului, grupul a realizat 4,8 milioane de avorturi și servicii de îngrijire post-avort – aproape dublu față de câte făcea în 2012.

Aparent, directorul organizaţiei, Simon Cooke, a primit și un bonus consistent pentru performanțe, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine plătiţi directori de ONG-uri din Regatul Unit, potrivit raportului. Raportul afirmă că Marie Stopes a raportat un bonus de 100% din salariu pentru director, acesta dublându-și salariul până la 434.500 de lire sterline (528.000 de dolari).

„Anul financiar a început cu optimism, în ciuda pierderii unei părţi importante din fondurile noastre pe care le primeam de la USAID (un fond guvernamental internațional american, n. trad.) , am putut să ne urmărim în continuare obiectivele noastre strategice prin rezultate financiare solide și oferind mai multe servicii pentru femei, cu mai puține resurse”, a declarat furnizorul de avorturi într-un comunicat. „Am obținut o creștere mică a venitului total până la 296,8 milioane de lire, de la 296,1 milioane de lire anul trecut.”

Marie Stopes operează în aproape 500 de locaţii aflate în 37 de țări, oferind avorturi, contracepție și alte servicii.

Au fost numeroase scandaluri în jurul grupului pro-avort în ultimii ani. În 2016, inspectorii de sănătate britanici au descoperit nereguli alarmante în clinicile din Marea Britanie, astfel încât autorităţile au fost nevoite să interzică temporar lui Marie Stopes să facă anumite tipuri avorturi.

Inspectorii au descoperit 2.634 de încălcări ale regulamentelor din sănătate în 2016. Într-unul  din cazuri, inspectorii au spus că au intervenit într-o situație în care o femeie cu probleme de învățare era împinsă spre un avort, deși era evident că ea suferea și nu înţelegea ce se întâmplă, a relatat ziarul The Telegraph la acel moment.

Ulterior, guvernul i-a permis lui Marie Stopes să reia toate avorturile după ce aceasta a corectat deficienţele.

Problemele au persistat însă. În 2017, un raport al Comisiei Britanice a Calității Îngrijirilor a constatat că reţeaua de avorturi a executat greşit aproape 400 de avorturi într-o perioadă de două luni. De asemenea, a găsit dovezi că angajaţii Marie Stopes fac presiuni asupra femeilor pentru a avorta, fiind stimulaţi în acest sens cu bonusuri.

De asemenea, Marie Stopes a fost acuzată că a făcut sute de avorturi ilegale și periculoase în Africa. În 2017, părinții și liderii comunității din Kitui, Kenya au fost indignați după ce au aflat că lucrătorii Marie Stopes ar fi intrat în școala copiilor lor și au implantat dispozitive contraceptive de lungă durată la fete de până la 14 ani, fără cunoștința sau consimțământul părinților.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale