Sute de evrei din America de Nord migrează spre Israel

Sute de evrei din America de Nord migrează spre Israel – Stiri Crestine.ro

TEL AVIV, Israel – Aproape 250 de noi imigranți au ajuns în țara Israelului miercuri, după un zbor de 10 ore și poate după ani de așteptare și planificare. Mulți dintre imigranții din America de Nord văd sosirea lor în Israel ca o împlinire a profeției în care Dumnezeu a spus că își va aduna poporul pe Pământul Făgăduinței din cele patru colțuri ale lumii.

Imigranții au venit din 22 de state și 2 provincii canadiene, iar printre ei s-au numărat 103 copii, trei perechi de gemeni și un bebeluș de numai 28 de zile.

„Faptul că 230 de evrei din America de Nord au ajuns aici în Israel este un lucru excelent și suntem foarte mândri să îi avem ca studenți, soldați și parteneri în statul Israel”, a spus Yoav Galant, ministrul pentru Imigrare și Integrare din Israel.

Cel care a organizat această sosire în Israel este Nefesh B’nefesh, care lucrează cu Agenția Evreiască pentru a încuraja mai mulți evrei să imigreze în Israel. Organizația a adus 60.000 de evrei nord-americani în Israel din 2002 până în prezent.

Rabbi Yehoshua Fass, co-fondator al organizației, a fost prezent la Ben Gurion pentru a întâmpina noii imigranți. „Văzând că oamenii își îndeplinesc visele venind acasă este remarcabil”, a declarat el pentru CBN News.

„Să urmărești cum persoana nr. 60.000 ajunge aici este la fel de emoționant ca prima data, prima persoană, este același lucru”, a spus Tony Gelbart, alt co-fondator. „Imaginea este încărcată cu emoție, bucurie, lacrimi de bucurie. Ei se întorc acasă, se întorc pe Tărâmul Făgăduinței. Acesta este visul lor.”

Un frate și o soră au fost reuniți după doi ani. „Sunt plină de bucurie. Este atât de ciudat. Am fost singură aici, și acum îl am pe fratele meu lângă mine. Este uimitor”, a spus Amit Nahum.

Multe familii au ajuns în Israel. David Eckstein a fost printre sutele de oameni care au imigrat în Israel. Eckstein este nepotul lui Yechiel Eckstein, fondatorul Comunității Internaționale a Creștinilor și a Evreilor. Yechiel Eckstein a murit recent, dar în timpul vieții lui a adus mii de evrei în Israel.

„Este unul dintre cele mai uimitoare sentimente, acela de a putea veni în patria noastră pentru a face parte din statul Israel, patria evreiască din care am visat întotdeauna să facem parte”, a declarat David Eckstein pentru CBN.

Beryl, fratele lui Yechiel, a spus că și-ar fi dorit ca fratele său să fi fost acolo să îl vadă pe David venind în Israel. „Îmi este dor de fratele meu, și știu că ar fi fost primul să îl felicite pe David. Îl iubea atât de mult.”

„Suntem atât de mândri de ei că au luat această decizie în această etapă a vieții lor, să se întoarcă acasă, unde s-a născut tatăl meu, bunicul meu, stră-bunicul meu și acum această generație vine acasă”, a spus Beryl.

Pentru cei mai mulți dintre imigranți, venirea în Israel este strâns legată de împlinirea Bibliei. „Este vorba despre întoarcerea exilaților, de aducerea evreilor acasă. Dar nu numai pentru împlinirea profeției, sunt atât de fericit. Sunt mai fericit deoarece familia mea vine acasă și suntem cu toții împreună. În sfârșit suntem cu toții împreună în țara noastră, care aduce lumina în întreaga lume”, a spus Ari Abramowitz.

Pentru acești nou-veniți, aventura lor în Israel abia începe, dar Agenția Evreiască intenționează să mai aducă mulți alți evrei acasă.

Isaac Herzog, directorul Agenției Evreiești, a declarat: „În acest an, am numărat 30.000 de imigranți din 40 de țări. Este o poveste incredibilă.”

Agenția Evreiască a adus 3 milioane de imigranți din 1929 până în prezent.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale