89% dintre tinerii britanici spun că viața nu are niciun sens

89% dintre tinerii britanici spun că viața nu are niciun sens – Stiri Crestine.ro

Un sondaj recent făcut în Marea Britanie arată faptul că majoritatea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani consideră că viața nu are niciun scop sau sens, acest lucru poate fi direct atribuit declinului creștinismului din țară, spune fondatorul ,,Answers In Genesis”.

Au fost chestionați aproximativ 1.500 de britanici din Yakult UK, iar rezultatul a arătat că 89 de procente dintre tinerii cu vârste între 16 și 29 de ani sunt de părere că viața nu are un scop anume, comparativ cu un procentaj de 55% dintre cei cu vârsta de peste 60 de ani, care sunt de aceeași părere.

Fondatorul și CEO-ul ,,Answer In Genesis” Ken Ham, a dat vina pe lipsa de credință a tinerilor pentru aceste rezultate covârșitoare. Un sondaj din 2018 a arătat că doar 2 la sută dintre cei între 18 și 24 de ani sunt afiliați Bisericii Angliei.

„Când vom înțelege și respectă Cuvântul lui Dumnezeu, vom cunoaște diferența dintre adevăr și minciuna și nu vom mai fi înșelați”, a scris Ken Ham într-o analiză online.

„De unde provine sensul și scopul?”, A întrebat Ken Ham, retoric. „Provine de la Creatorul nostru! Provine de la o perspectivă adecvată asupra istoriei universului și a umanității – una care începe cu Cuvântul lui Dumnezeu. Nu suntem accidente sau rezultatul a milioane de ani de procese aleatorii, întâmplătoare.

,,Suntem făpturi aşa de minunate (Psalmul 139:14), care poartă Chipul Creatorului nostru (Geneza 1:27). El ne spune clar, prin Evanghelie, care este scopul și sensul vieții noastre.”

Rezultatul general al sondajului, în care sunt cuprinse toate grupele de vârstă, arătă că 80% dintre persoane sunt de părere că viața e fără sens. Ken Ham spune că vina principală a acestor rezultate este mediatizarea teoriei evoluției.

„Convingerea că viața nu are niciun sens sau un scop anume, este mediatizarea religiei secularismului evolutiv care pătrunde în sistemul de învățământ și în mass-media în toată Marea Britanie și aici în Statele Unite”, a scris Ham.

Oamenii, a declarat Ham, au fost creați ,,pentru a aduce glorie Creatorului nostru și de a ne bucura în El pentru totdeauna, acesta este scopul final și sensul vieții noastre”, a încheiat el.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale