45% dintre studenții din S.U.A. şi-ar dori eliminarea expresiei „In God We Trust” de pe dolarii americani

45% dintre studenții din S.U.A. şi-ar dori eliminarea expresiei „In God We Trust” de pe dolarii americani – Stiri Crestine.ro

Aproape jumătate dintre studenții americani sunt de părere că deviza națională  „In God We Trust” ( „În Dumnezeu ne încredem”) ar trebui eliminata de pe monezile şi bancnotele americane, potrivit unui nou sondaj.

Sondajul efectuat asupra a 1.001 studenți a descoperit că 45% dintre aceștia cred că mesajul ar trebui înlăturat, în timp ce 53% dintre aceștia spun că ar trebui să rămână. Sondajul a fost realizat pentru The College Fix de către College Pulse, o companie de sondaje și cercetări de piaţă.

În acest an, Curtea Supremă a respins o solicitare de înlăturare a „În Dumnezeu, ne încredem” de pe bani și a confirmat astfel o hotărâre a Curții de Apel al celui de-al Optulea Circuit din SUA. În această decizie anterioară, Curtea de Apel decisese că motto-ul „nu obligă cetățenii să respecte preceptele vreunei religii anume”.

„Aceasta deviză înscrisă pe bani este legată în mod rațional de obiectivul legitim al Guvernului de a onora rolul religiei în viața americană și în protejarea drepturilor fundamentale”, a decis Curtea de Apel.

În plus, Curtea de Apel a mai spus: „Curtea Supremă a recunoscut de mult istoria neîntreruptă a confirmării oficiale, de către toate cele trei ramuri ale guvernului, a rolului religiei în viața americană din anul 1789 încoace. Decizia a menționat că „Primul Congres a considerat o prioritate să numească și să plătească din bani publici capelani oficiali, atât Camera Reprezentanţilor cât și Senatul au menținut această instituţie a capelanului neîntrerupta de atunci.’’

Cu toate acestea, mulți studenți își doresc ca deviza să fie eliminată.

„Trăim într-o națiune seculară, nu într-o teocrație. Cel mai bine este ca inscripţia să fie eliminată”, a spus un student al Universității Clemson în secțiunea de comentarii a sondajului, potrivit The College Fix.

Un alt student, al Universității din Alabama, a scris: „Este deviza naţională a S.U.A.  și toate țările și-au pus un motto pe moneda lor, așa că este în regulă atât timp cât este un motto.”

Sondajul a întrebat: „Credeți că deviza „În Dumnezeu ne încredem” ar trebui să rămână pe moneda americană sau ar trebui eliminată?”

Sondajul a constatat şi o diferență politică: 67% dintre studenţii care se identifică ca susţinători ai Partidului Democrat spun că ar trebui înlăturată, în timp ce doar 6% dintre susţinătorii Partidului Republican au răspuns în acelaşi fel.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale