Echipa de fotbal a unei școli din Alabama se roagă înaintea meciurilor, în ciuda interdicțiilor de a face asta

Echipa de fotbal a unei școli din Alabama se roagă înaintea meciurilor, în ciuda interdicțiilor de a face asta – Stiri Crestine.ro
Studenții creștini ai unei școli din Alabama nu dau înapoi în urma sesizărilor primite din partea unui grup de elevi atei din cauza faptului că se rugau înainte de meci.

 

Potrivit Faithwire, grupul anti-creștin, s-a plâns că liceul Opelika, din Alabama a încălcat legea federală, rugându-se înaintea unei partide de fotbal. Ca răspuns, reprezentanții orașului au spus elevilor, profesorilor și antrenorilor creștini că ,,înainte de meciuri, ei pot avea doar un moment de liniște”.

 

,,Recunoaștem că SUA sunt o națiune care impun legi pentru a fi respectate, și la fel vom face și noi, vom respectă legea actuală”, a declarat directorul liceului, Mark Neighbors.

 

„Studenții noștri au voie să se roage, dar antrenorii nu au voie să participe”, a adăugat el, referindu-se la scrisoarea care susținea că antrenorii nu au voie să se roage cu studenții, pentru a nu se simți nimeni forțat să o facă.

 

Studenții au răspuns la plângerea primită. Înainte de începerea sezonului, pe data de 13 septembrie, un grup de elevi a rostit cu voce tare ,,Rugăciunea Domnească”.

 

Pastorul Steve Bass a spus că rugăciunea care se făcea până acum nu era prea ,,excesivă”. ,,Mereu s-au rostit rugăciuni precum, Doamne, te rog să îi ferești pe jucători de accidentări, să dai înțelepciune fanilor să se respecte unul pe altul, nu a fost nimic jignitor…”, a declara el pentru WSA.com.

 

Școlile publice din Alabama, și nu numai, se confruntă de mult cu interdicții și probleme legate de rugăciunile de dinaintea evenimentelor sportive. În 2017, un alt liceu din Alabama a încetat să se roage înainte de activitățile sportive. La începutul acestei luni, unui liceu din Georgia i-a fost, de asemenea, interzis să mai înalțe rugăciuni înaintea meciurilor, după ce un grup de ,,atei” a făcut o plângere împotriva lor.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale