John Cooper din trupa Skillet – Despre apostazia printre tinerii lideri creștini

John Cooper din trupa Skillet – Despre apostazia printre tinerii lideri creștini

John Cooper, cântărețul principal al trupei rock Skillet, a răspuns la litania recentelor apostazii în rândul tinerilor lideri creștini. Într-o postare pe Facebook publicată marți, 13 august, Cooper a abordat direct motivele pe care le-a invocat compozitorul Marty Sampson de la Hillsong, pentru renunțarea la credința creștină. În aceeași postare, Cooper a evidențiat nevoia creștinilor de a rămâne ancorați într-o credință condusă de adevăr, nu într-una condusă de emoție. Iată care este textul postării:

„Ok, o spun, pentru că este un subiect prea important ca să nu îl adresez. Ce se întâmplă cu creștinismul? Din ce în ce mai mulți dintre liderii sau influencerii noștri, care au fost cândva „fețe” ale credinței, cad. În același timp, rămân foarte vocali și vorbesc cu îndrăzneală despre acest lucru. În mod șocant, ei încă vor să îi influențeze pe ceilalți (în ce scop?) atunci când anunță că își părăsesc credința. Voi expune concluzia mea, apoi voi prezenta câteva răspunsuri la afirmațiile scrise de unii dintre ei. În primul rând, nu judec niciodată oamenii din afara credinței mele. Chiar dacă acei oameni urăsc religia sau creștinismul. Nu este locul meu; am mulți prieteni care nu sunt de acord cu religia mea și asta este 100% ok. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de oameni de aceeași credință cu a mea, trebuie să existe o măsură de loialitate, prietenie și responsabilitate unul față de celălalt și față Cuvântul lui Dumnezeu.

Concluzia mea pentru biserică (pentru toți creștinii): Trebuie să NE OPRIM din a face din liderii de închinare, din influenceri sau din oamenii „cool” sau „relevanți” cei mai influenți oameni din creștism. (Și da, asta include și oamenii ca mine!) Am spus de 20 de ani (și probabil unii din colegii mei au considerat că sunt prea critic), că ne avântăm spre un loc periculos, dacă biserica privește la lideri de închinare în vârstă de 20 de ani, ca fiind

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale