Un tânăr de 22 de ani, nevăzător și autist a câștigat ,,America’s Got Talent”

Un tânăr de 22 de ani, nevăzător și autist a câștigat ,,America’s Got Talent” – Stiri Crestine.ro

Un cântăreț de 22 de ani, nevăzător și autist a câștigat concursul de talente ,,America’s Got Talent”, inspirând milioane de oameni și aprinzând o scânteie în familiile care au în componența lor membrii cu autism.

Având-o alături pe mama lui, Tina, Kodi Lee a fost anunțat câștigător în fața a milioane de telespectatori din întreagă țară și nu numai. Pe lângă bucuria foarte mare pe care a simțit-o, Kodie a primit și un milion de dolari și șansa de a concerta la un spectacol în Las Vegas.

Lee vorbește în primul rând prin muzică. Cântă la pian și atinge note pe care puțini cântăreți le pot atinge. Este autist, dar are și ,,sindromul savanților”, care, potrivit Institutului Național de Sănătate, este o ,,condiție foarte rară, în care persoanele cu serioase probleme mintale, printre care și autismul, au o minte de geniu.” Lee este ceea ce se numește ,,savant prodigios” – un termen rezervat acelor persoane rare, pentru care abilitatea ar fi atât de remarcabilă încât ar ieși în evidență chiar și fără pregătire. În lume există doar 25 de persoane că și el.

El are așa numită ,,memorie fotografică audio”, care îi oferă capacitatea de a-și aminti o melodie pe care o ascultă o singură dată. În mod categoric, are o biblioteca de melodii în mintea lui. S-a născut cu hipoplazie la nervul optic și a supraviețuit unei intervenții chirurgicale care i-a pus viață în pericol la 5 zile de la naștere.

Chiar dacă a fost diagnosticat cu autism de la o vârstă fragedă, asta nu l-a împiedicat să-și îndeplinească visele.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale