Creștinii se confruntă cu atacuri violente în Sri Lanka

Creștinii se confruntă cu atacuri violente în Sri Lanka – Stiri Crestine.ro

La câteva luni după bombardarea mai multor biserici în duminica de Paști, creștinii din Sri Lanka continuă să se confrunte cu violență. Șase credincioși au fost atacaţi în timp ce se aflau pe drum, la o adunare a bisericii, la sfârșitul lunii septembrie.

Atacul, unul dintr-o serie de incidente care au avut loc pe parcursul a două săptămâni, arată că persecuția împotriva creștinilor din Sri Lanka este în creştere.

Folosind bastoane, aproximativ zece săteni au atacat șase creștini care se pregăteau să participe la o întâlnire religioasă în cartierul Batticaloa pe 21 septembrie 2019, transmite Fondul Barnaba.

În urma atacului, cinci dintre cei răniți au fost duși la spital, unde au fost internați. Potrivit unor surse locale, atacul a fost unul dintre numeroasele cazuri de hărțuire violenta a credincioşilor creştini din partea unui grup de săteni.

Doi dintre atacatori au fost arestați și au apărut în instanță pe 22 septembrie.

Cazurile anterioare de violență împotriva creștinilor din țară au avut loc pe 14 septembrie, când creștinii din districtul Gampaha au fost sfătuiţi să înceteze să mai ţină servicii de închinare de către polițiști și călugări budişti; iar pe 11 septembrie un pastor i s-a spus că solicitarea sa de ajutor financiar pentru biserică fusese blocată de autoritățile locale.

Episcopul Asiri Perera a declarat în august 2019 că persoanele de credinţă creștină din Sri Lanka nu sunt tratate ca cetățeni egali pe teritoriul țării. La acea vreme, președintele Bisericii Metodiste din Sri Lanka a vorbit despre preocupările sale cu privire la lipsa de acțiune din partea polițiștilor ca răspuns la atacul asupra unui student de la colegiul biblic de către nişte călugări budişti.

Sri Lanka este situată pe locul 46 în Topul Mondial al Persecuţiei, potrivit oragnizatiei Open Doors USA. Persecuția în țară este ridicată, naționalismul religios fiind principalul vinovat pentru persecuția îndurată de creştini.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale