Donald Trump a găzduit o reuniune a O.N.U. pentru libertate religioasă

Donald Trump a găzduit o reuniune a O.N.U. pentru libertate religioasă – Stiri Crestine.ro

Donald Trump a devenit primul președinte american care a găzduit vreodată o întâlnire la Națiunile Unite privind libertatea religioasă.

„În calitate de președinte, protejarea libertății religioase este una dintre cele mai înalte priorități ale mele”, a declarat Trump națiunilor lumii acum o săptămână.

În discursul său principal la ONU, președintele Trump a adus în atenție statistici alarmante care arată că 80% din populația lumii trăiește în țări în care libertatea religioasă este amenințată, restricționată sau chiar interzisă.

„Când am auzit acest număr, am spus: „Vă rog să mai verificați pentru că nu poate fi corect.” Și, din păcate, cifra de 80% este corectă”, a spus Trump.

Iar ucenicii lui Hristos sunt printre cei mai puternic persecutați din întreaga lume. De fapt, se estimează că 11 creștini mor în fiecare zi pentru credința lor.

„Vreau să spun doar că mă gândesc la asta, 11 creștini pe zi pentru a urma învățătura lui Hristos”, a spus Trump.

Dar el a spus că problema persecuției este în mod clar mult mai largă. „În 2016, un preot catolic în vârstă de 85 de ani a fost ucis în timp ce celebra Euharistia în Normandia, Franța. Anul trecut, Statele Unite au îndurat atacuri antisemite oribile împotriva evreilor americani la sinagogi din Pennsylvania și California. În martie, musulmani care se rugau într-o moschee au fost uciși în mod sadic în Noua Zeelandă. În duminică de Paște a acestui an, teroriștii au bombardat bisericile creștine din Sri Lanka, ucigând sute de credincioși. Cine ar crede că acest lucru este chiar posibil?” a spus Trump.

Ca răspuns la această persecuție religioasă globală, președintele a anunțat o finanțare suplimentară de 25 de milioane de dolari pentru protejarea locurilor religioase și a relicvelor. Va fi promovată, de asemenea, o nouă coaliție de afaceri unde se va acorda o importantă sporită credinţei angajatiilor.

„Este prima dată când s-a făcut acest lucru”, a declarat Trump. „Această inițiativă va încuraja sectorul privat să protejeze oamenii de toate credințele la locul de muncă.”

„Cred că acestea nu sunt doar cuvinte din partea acestei administrații”, a spus Frank Gaffney.” Cred că eforturile președintelui pentru eliberarea pastorului Andrew Brunson au arătat foarte clar că este gata să folosească instrumentele puterii americane pentru protecţia oamenilor credincioşi.”

Gaffney, directorul general al ONG-ului  „Salvați creștinii persecutați”, spune că depinde de ceilalţi lideri ai lumii să urmeze exemplul preşedintelui american.

„Cel mai important mesaj, el l-a transmis foarte mult prin simpla sa prezență la acest eveniment. El le-a arătat națiunile lumii ca lucrurile sunt serioase”, a spus el.

Președintele american a cerut națiunilor să abroge legile care restricționează libertatea religioasă și să adopte măsuri mai drastice împotriva crimelor la adresa credincioşilor.

„Pentru a opri crimele împotriva oamenilor credincioşi, eliberarea celor ţinuţi prizonieri pe motive de conștiință, abrogarea legilor care restricționează libertatea religiei și credinței, protejarea celor vulnerabili, a ceor lipsiţi de  apărare și a celor asupriți, America stă alături de credincioșii din fiecare țară care cer doar libertatea de a trăi potrivit credinței care se află în inimile lor,” a mai spus preşedintele Trump.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale