Naționaliștii hinduși – #Pray15Days

Naționaliștii hinduși – #Pray15Days – Stiri Crestine.ro

India este o națiune foarte diversificată în care oamenii au libertatea constituțională de a-și alege credința și de a o împărtăși cu alții. Atitudinea generală față de alte credințe sau moduri de viață este una foarte înțelegătoare. Cu toate acestea, în India există o mișcare naționalistă a unor grupuri sociale și politice, a căror ideologie de bază este aceea de a crea un stat hindus.

Acești fundamentaliști îi acuză adesea pe creștini de faptul că creștinii încearcă să câstige controlul în India, exploatând săracii și persoanele vulnerabile, prin ajutorul financiar pe care îl oferă, prin educație, prin promisiunea bunăstării și a vindecării. O parte din această neîncredere provine din istoria negativă din timpul colonizării britanice a Indiei.

În plus, unii creștini îi insultă pe hinduși, prin faptul că etichetează tradițiile indiene drept demonice și resping chiar și tradițiile care sunt permise din punct de vedere biblic. Alți lideri creștini impun o formă occidentală a creștinismului, pe care noii convertiți o adoptă în mod automat. Din acest motiv, naționaliștii hinduși îi acuză pe străini de distrugerea culturii locale prin instalarea unui stil de viață occidental.

Cei care aderă cu strictețe la această ideologie, sublinează că „hindu” se referă la cei care consideră India ca fiind atât „patria, cât și pământul lor sfânt”, ceea ce presupune că oamenii de alte credințe întemeiate altundeva, nu aparțin țării lor. Atunci când această ideologie este dusă la extrem, rezultă în ură, închisoare, bătăi, revolte și chiar omoruri.

Recent, în nordul Indiei, mai mulți pastori dintr-o comunitate prosperă au fost arestați după ce au fost acuzați în mod fals că au constâns oamenii să se convertească. Echipaje de știri au vizitat satele din apropiere ca să ia interviuri membrilor bisericii. Interviurile a dezvăluit povestiri despre oameni bolnavi, chinuiți, paralizați, care și-au cheltuit toți banii mergând la diverse temple, la vraci și în multe spitale. Ca o ultimă soluție, au venit la biserică și au găsit vindecare, dragoste și o pace reală.

Să ne amintim exemplul lui Saul, care i-a persecutat pe urmașii lui Hristos, aruncându-i în închisoare, condamnându-i la bătăi sau la moarte. Însă, deodată, Isus Însuși L-a întâlnit pe drumul spre Damasc. Să ne amintim cum Dumnezeu l-a chemat pe Anania să meargă și să se roage pentru Pavel ca să își primească vederea înapoi, și cum mai târziu Pavel a devenit unul dintre cei mai mari apostoli ai lui Hristos. (Fapte 9:1-31)

Ne rugăm:

  • Ca creștinii care locuiesc între hinduși să rămână puternici în credință și să-și continue umblarea în dragoste radicală chiar și în fața persecuției. (Fapte 4:29-30)
  • Ca Dumnezeu să deschidă inimile naționaliștilor hinduși ca să Îl vadă pe Isus – Calea, Adevărul și Viața. (Ioan 14:6)
  • Ca indienii să aibă parte de o întoarcere sinceră la Isus.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale