Un doctor coreean face un avort din greşeală unei alte paciente

Un doctor coreean face un avort din greşeală unei alte paciente – Stiri Crestine.ro

O femeie însărcinată și-a pierdut copilul atunci când un medic i-a efectuat un avort, dintr-o greşeală, după ce personalul medical i-a inversat fişa medicală cu cea a unei alte paciente.

Un reprezentant al postul de poliție Gangseo din Seoul, a declarat că au reţinut un medic ginecolog și o asistentă medicală pentru efectuarea unui avort la o femeie însărcinată în șase săptămâni, fără să verifice în mod adecvat informațiile pacientului înainte de operație.

Potrivit anchetatorilor, victima – o cetățeană vietnameză – i s-au prescris suplimente nutritive pe 7 august. Când a intrat în sala de naşteri – unde, aparent, se făceau de asemenea şi injecții precum și intervenții chirurgicale – nici asistenta și nici medicul nu au verificat identitatea pacientului. Confundând-o cu o altă pacientă la fișa căreia se uitau, asistenta i-a injectat pacientei un anestezic după care medicul a efectuat avortul.

Femeia a revenit la spital a doua zi după ce a pierdut sânge și i s-a spus că fătul a fost avortat.

Poliția i-a reţinut atât pe medicul ginecolog, cât și pe asistenta medicală sub acuzația de neglijență profesională pentru că nu și-au îndeplinit datoria de a confirma identitatea pacientului înainte de a efectua o procedură medicală.

Sunt luate în considerare acuzații de efectuare de avort fără consimțământ, dar, întru-cât victima nu era conștientă de faptul că i se face un avort și, prin urmare, nu și-ar fi putut exprima nici consimțământul, nici refuzul, cei doi suspecți nu au putut fi reţinuţi pentru astfel de acuzații, a explicat poliția. Potrivit legii penale din Coreea de Sud, infracțiunea de avort fără consimțământ este aplicabilă numai atunci când o persoană efectuează în mod deliberat un avort fără acordul său solicitarea pacientului. În acest caz, deoarece avortul a fost efectuat în mod neintenționat, acuzaţia nu se poate susţine.

Avortul este ilegal în majoritatea cazurilor în Coreea de Sud.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale