Când frații s-ar răstigni de dragul unor politicieni corupți și mediocrii…

Când frații s-ar răstigni de dragul unor politicieni corupți și mediocrii… – Stiri Crestine.ro

S-a tot acreditat în aceste zile ideea că liderii spirituali nu au ce căuta în „problemele cetății”. „Pastorii să stea în banca lor, să-și vadă de treaba lor și să nu facă politică”, a fost sloganul repetat de cei deranjați de pozițiile unor lideri creștini.

Sigur că da, liderii spirituali trebuie să stea ascunși cu capul în nisip ca struții, sau pur și simplu să dispara din „problemele cetății”. Pastorii trebuie să se uite cum politicienii își bat joc de popor și să doarmă liniștiți. Nu vreau sa fiu un așa pastor!

Îmi cunosc slujba și chemarea și știu că voi da socoteală înaintea lui Dumnezeu de ceea ce fac sau nu fac. Da știu, pastorii care se implică în toate domeniile vieții sunt pericol public pentru mediocrii care prin minciuni și manipulare distrug națiunea noastră.

Abordarea aceasta nu este nici biblică, nici creștinească și nici practică. Este doar lene, ignoranță și fugă de realitate. Nu voi putea sta liniștind uitându-mă cum unii „frați paraleli” strecoară tot felul de fake newsuri și propagandă rusească, folosindu-se de buna credință a creștinilor și de respectul lor pentru valorile biblice.

Nu degeaba a scris Andrei Mureșanu în „Deșteaptă-te române”, imnul nostru național aceste cuvinte:

„Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!”

Cred că omul a înțeles că liderii spirituali ai poporului nu se pot sustrage responsabilităților civice pe care le au. Creștinii și mai ales liderii lor, nu sunt chemați să fie doar niște observatori ipocriți ai mersului societății, ci să se roage și să se implice pentru binele cetății.

Când în joc este viitorul națiunii noastre, voi fi întotdeauna pe genunchi la rugăciune și în „piața publică” oriunde va fi nevoie. Așa cum nu cred în implicare fără rugăciune, nu cred nici în rugăciune fără implicare.

În plus, voi respecta opiniile celor care cred altfel decât mine și consider că în loc să ne luptăm unii cu alții, mai bine ne rugăm unii pentru alții și facem fiecare ce suntem încredințați că e bine să facem.

Samy Tuțac

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale