Identitatea în familie – #Pray15Days

Identitatea în familie – #Pray15Days – Stiri Crestine.ro

„Tot ceea ce îmi doresc este să fiu un învățător”, spune Arpit, „însă am studiat ingineria calculatoarelor. Vecinii mei îi vor necăji pe părinții mei dacă voi accepta un post la o școală. Vor spune: „L-ați trimis să facă un studiu într-un domeniu atât de vast, iar tot ce vrea el acum, este să devină invățător?” Așa că, încă îmi caut de lucru în domeniul IT.”

Întreabă pe aproape orice tânăr hindus cum și-a ales domeniul de studiu, profesia sau partenerul de viață, și vei descoperi implicarea părinților, bunicilor, unchilor și a mătușilor. Rareori se întâmplă ca aceștia sa ia o decizie personală, care să nu coincidă cu dorințele familiei. Păstrarea reputației familiei și respectarea autorității părinților: acestea sunt principalele responsabilități ale oricărui hindus.

Isus ne cere să ne respectăm părinții (Efeseni 6:2a), însa tot El ne spune că trebuie să Îl iubim pe El mai mult decât pe parinții noștri. (Luca 14:26) Mulți tineri ca și Arpit, care doresc să trăiască după aceste porunci ale lui Isus, se întreabă: „Cum pot să Îl urmez pe Isus în mod exclusiv și să nu disprețuiesc dorințele părinților și a comunității pentru viața mea?”

Descarcă AICI întregul ghid de rugăciune pentru lumea hindusă 2020!

Madhu a luat decizia curajoasă, să Îl urmeze pe Isus, chiar dacă familia lui de rang înalt a avut multe obiectat. Ei au protestat, spunând că Isus este venerat doar de către cei săraci și din caste inferioare – nu de către o familie respectată, ca a lor. Părinții lui erau îngrijorați de faptul că Madhu va avea de suferit din această cauză la locul de muncă și într-o viitoare căsătorie. Ei erau supărați din cauză că loialitatea lui Madhu față de Isus, l-a făcut să nu mai ia parte la ceremoniile religioase hinduse.

În timp ce Madhu Îl urma pe Isus, se străduia să își arate și respectul față de părinții sai. A participat la evenimentele din familie atât de mult cât a putut, le-a respectat dorințele cu privire la educația și la profesia lui. A continuat să țină dieta vegetariană, pe care părinții lui o consideră pură, chiar dacă biserica pe care o frecventa l-a învățat că e liber să mănânce și carne. Părinții lui Madhu au început să simtă o dragoste și un respect mai mare din partea lui decât înainte. Acest lucru a făcut să li se înmoaie inimile cu privire la Isus, Cel care a adus în viața lui Madhu aceste schimbări.

Ca hindus, să iei în considerare pretențiile familiei și ale comunității, iar în același timp să Îl urmezi pe Isus, necesită multă înțelepciune, har și perseverență.

Ne rugăm:

  • Pentru noii creștini ca aceștia să le răspundă cu dragoste și înțelepciune părinților lor și familiei extinse.
  • Ca credința lor să lase o mireasmă plăcută în comunitățile din care fac parte. (2 Corinteni 2:15)
  • Ca întregi comunități de hinduși să se întoarcă împreună la Isus. (Fapte 16:31-34)

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale