Israelul revendică BOMBARDAMENTE ‘de mare amploare’ în Siria

Israelul revendică BOMBARDAMENTE ‘de mare amploare’ în Siria

Armata israeliană a revendicat miercuri dimineaţă o serie de atacuri aeriene ‘de mare amploare’ împotriva unor ţinte militare din Siria, ‘drept răspuns’ la tirurile de rachete din urmă cu o zi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Sistemul de apărare israelian a interceptat marţi patru rachete trase dinspre Siria ‘de elemente iraniene’ în direcţia nordului Israelului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a relatat despre primele lovituri aeriene întreprinse de Israel ca represalii în cursul zilei.

Miercuri dimineaţă, armata israeliană a revendicat noi atacuri, de ‘mare amploare’, împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi ale forţelor iraniene Al-Qods în Siria.

‘Pe cel care ne loveşte îl vom lovi! Este ceea ce am făcut în această noapte împotriva unor ţinte militare ale forţelor Al-Qods iraniene şi a unor ţinte militare siriene în Siria’, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ‘o duzină de ţinte militare’, printre care depozite şi centre de comandă militare, şi au ‘distrus’ baterii de apărare, a indicat armata.

‘A fost scurt şi foarte intens’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, precizând că ‘ţinta principală a fost ”edificiul de sticlă” situat în perimetrul militar al aeroportului internaţional din Damasc’. ‘Este vorba despre principalul imobil care le serveşte Gardienilor Revoluţiei (…) pentru a coordona transportul de material militar al Iranului în Siria şi mai departe’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Conform agenţiei oficiale siriene Sana, apărarea antiaeriană a ripostat la un ‘atac intens’ al aviaţiei israeliene şi a doborât mai multe rachete israeliene în apropiere de Damasc.

Armata israeliană a dat asigurări că loviturile din Siria ‘nu au făcut victime’ şi că ‘toţi piloţii au revenit teferi la bază’.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale