Tabără biblică pentru copii – #Pray15Days

Tabără biblică pentru copii – #Pray15Days – Stiri Crestine.ro

O biserică multi etnică dintr-un cartier sud-asiatic din Statele Unite ale Americii a decis să organizeze vara un club biblic pentru copii în curtea bisericii. Fiecare săptămână aducea cu sine o nouă povestire din Biblie. În plus, în tema povestirilor biblice, se pregătiteau pentru copii diverse jocuri, activități, lucru manual și gustări.

În prima săptămână, copiii au auzit despre cum Dumnezeu a creat lumea și tot ceea ce este în ea. Deoarece copiii proveneau din familii din diferite tradiții religioase (din câteva secte diferite de hinduși, jainiști, musulmani și creștini), liderii clubului biblic au dorit intenționat să le explice copiilor că Biblia vorbește despre Dumnezeul Creator.

Descarcă AICI întregul ghid de rugăciune pentru lumea hindusă 2019!

Pentru una din activitățile din săptămâna aceea, copiii au desenat fiecare zi din istoria creației. În cea de-a șaptea zi, copiii au trebuit să facă un desen intitulat „Dumnezeu s-a odihnit.” (Geneza 2:2) Copiii care proveneau din familii hinduse și jainiste au desenat chipuri adormite. Zeii pe care acești copii îi venerau, dorm în fiecare zi. Ei îi lăsau pe zeii lor să doarmă în casele lor la anumite ore din zi, iar ca să îi trezească, trebuiau să sune din clopoței. Când familiile lor mergeau la temple, trebuiau să sune din clopote ca să le capteze atenția zeilor, înainte ca să își înceapă ceremoniile de rugăciune. Așa că acești copii au crezut că Dumnezeul Creator dormea și El.

Liderii clubului biblic nu se așteptaseră la această neînțelegere. Știau că trebuie să clarifice lucrurile. După ce au discutat și s-au rugat, le-au citit copiilor din Psalmul 121: „Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul… Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel.” Ei le-au explicat, că Dumnezeu, Creatorul nostru, este întotdeauna treaz și veghează asupra noastră și că atunci când Dumnezeu s-a odihnit în ziua a șaptea, El s-a bucurat de creația Lui și a sărbătorit ceea ce făcuse.

Această experiență a făcut ca biserica să înceapă să găzduiască anual „Festivalul Creației” la începutul verii – pentru a-l cinsti pe Dumnezeu, Creatorul nostru, și pentru a se bucura împreună cu El de creația Lui.

Ne rugăm:

  • Ca toate familiile hinduse să ajungă să afle despre Dumnezeul care nu doarme niciodată. (Matei 19:14)
  • Ca atunci când creștinii se roagă împreună cu prietenii, vecinii și colegii lor hinduși, Dumnezeu să răspundă, ca oamenii să cunoască, că El este Dumnezeu. (1 Împărați 18:20-39)
  • Pentru copiii hinduși, ca să cunoasă puterea eternă a lui Dumnezeu în viața lor de zi cu zi. (Romani 1:20)

 

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale