Confesiune baptistă introduce doctrina lgbt

Confesiune baptistă introduce doctrina lgbt

Biserica Baptistă Myers Park lansează o nouă identitate, care va include bannere, creioane colorate în curcubeu în vârfurile bisericii, semne de toaletă inclusive și un design de logo cu vitralii în culori curcubeu.

Creioanele includ mesaje precum:

„Schimbări climatice, rele. Un climat de schimbare, bun ”

„Un pastor, un ateu și o femeie transgender merg într-o biserică. Fără glumă. ”

„Iisus era un imigrant fără documente.”

Biserica Baptistă Myers Park dorește ca oamenii să înțeleagă mai bine natura sa istorică progresivă și inclusivă.

Duminică, Myers Park va afișa două pancarte în afara bisericii, unul cu mențiunea îndrăzneață menționată mai sus despre Iisus și un altul cu privire la protejarea mediului.

Cele două bannere fac parte dintr-o serie de 12 pe care biserica le va afișa afară în cursul anului viitor, rezultat al unui proces strategic de-a lungul anilor întreprins de biserică pentru a-și evalua scopul și identitatea.

Versiuni similare pentru afișe ale bannerelor vor fi afișate în interiorul bisericii. Pe lângă abordarea imigrației și protejarea mediului, bannerele vor acoperi subiecte, inclusiv justiția socială, libertatea religioasă, egalitatea rasială, identitatea sexuală și împuternicirea femeilor – toate problemele pe care biserica le-a cuprins de zeci de ani.

AVEAM NEVOIE SĂ FIM MAI ÎNDRĂZNEȚI

Myers Park face parte din comunitatea Charlotte din 1943. Și, în timp ce are un rol baptist – fiind condusă de o congregație, îmbrățișând libertatea de gândire și libertatea amvonului, este departe de bisericile baptiste tradiționale în alte moduri. Biserica se consideră una ecumenică diversă, cu 20 de comunități de credință cuprinzând adunarea formată din peste 2.000 de membri.

Reverendu Benjamin Boswell, seniorul al Myers Park, a declarat că biserica a fost implicată din punct de vedere istoric și pozitivă cu privire la „drepturile oamenilor. Și deși acest lucru ar trebui să rezoneze cu tinerii și noii membri ai comunității din Charlotte astăzi, biserica nu ajungea la ei.

„Această biserică a fost un martor profetic de 75 de ani”, a spus Boswell. „Și simțim cu adevărat lucrurile în care credem – incluziune LGBT, incluziune rasială, justiție, reformă pentru imigranți, încercând să influențăm schimbarea cu climatul – acesta este un lucru pe care ne concentrăm, iar acest lucru este interesat de mIllennials. Am simțit că se vor conecta cu asta. Dar nu au fost. ”

După ce a adunat un grup de oameni în biserică, au lucrat cu o companie cu experiență în domeniul brandingului și a stabilit identitatea și studierea oamenilor din comunitatea lor, Boswell a spus că liderii bisericii au aflat despre o deconectare mai mare între Myers Park și Charlotte .

Creșterea rapidă a populației în Charlotte, precum și declinul mai larg al creștinismului , au jucat probabil un factor în această deconectare, a spus Boswell. Percepții conflictuale despre numele de Botez al bisericii, aspectul abrupt și mesajul progresiv au tulburat apele.

„Am avut câțiva credincioși care au venit pe ascuns la noi”, a spus Boswell. „Au făcut o mulțime de presupuneri bazate pe nume și pe baza arhitecturii . … Acești oameni au spus lucruri de genul: „Unde sunt fotografiile activiștilor pentru drepturile civile care au făcut parte din această biserică? Unde sunt lucrurile puternice pe care le-au spus? „”

„Asta ne-a făcut să spunem:„ Uau, trebuie să trecem mesajul nostru pe fațadă”, a spus Boswell. „A trebuit să fim mai vocali. Trebuia să fim mai îndrăzneți și mai vocali. ”

Ceea ce a rezultat a fost o campanie vibrantă, condusă de congreganul Laurie Donato și partenerul ei, Ruben Lopez, care constă în bannerele îndrăznețe pe care le veți vedea în afara Park Myers, precum și alte atingeri subtile, inclusiv creioane în formă de curcubeu din vârfurile bisericii, semne de toaletă de sex inclusivși o reproiectare a logo-ului.

VREM CA TOATĂ LUMEA SA VINĂ AICI, INDIFERENT CINE ESTE

Chaz Seale, președintele grupului de lucru din spatele evaluării strategice a lui Myers Park, a declarat că biserica este încântată să își schimbe imaginea de biserică baptistă tradițională și să-și prezinte adevărata identitate.

Citeste mai departe aici

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale