Modalităţi practice pentru a spune altora despre Hristos de Crăciun!

Modalităţi practice pentru a spune altora despre Hristos de Crăciun! – Stiri Crestine.ro

„Frica este motivul principal care îi împiedică pe credincioşi din a-şi mărturisi credinţa altora,” spune Jay Lowder, un cunoscut evanghelist american, care slujeşte ca predicator de peste 20 de ani, în toată lumea. „Crăciunul este ocazia perfectă pentru a vorbi despre Hristos, deoarece El este motivul acestei sărbători, şi avem oportunitate excelentă de a o face într-un mod natural.”

Lowder oferă câteva sfaturi care să îi ajute pe credincioşii care vor să folosească adevărata semnficație a Sărbătorii de Crăciun pentru a-şi împărtăşi credinţa cu familia şi prietenii.

  1. Povesteşte mărturia ta. Doctrinele şi teologia pot produce discuţii în contradictoriu, însă experienţa personală a credinţei nu poate fi contestată.
  2. Cere-ţi iertare. Dacă există relaţii, cu unii prieteni sau membri ai familiei, care au fost deteriorate, fă-ţi timp şi caută împăcarea. Fără acest pas, cuvintele tale nu vor avea credibilitate.
  3. Împlineşte nevoile imediate ale celorlalţi. Oferă-te să ajuţi cu orice – de la diverse proiecte, la supravegherea copiii, la oferirea de ajutor financiar sau la rugăciunea pentru o nevoie specifică – toate acestea sunt modalităţi practice de a arăta Evanghelia în acţiune.
  4. Nu predica sau condamna. Compasiunea şi empatia sunt cel mai bun balsam de pus pe un suflet pierdut.
  5. Evită dezbaterile. Sărbătoarea Naşterii Domnului este ocazia perfectă despre a vorbi despre Isus, fără a intra în subiecte despre religie, tradiţii sau doctrine biblice. Acestea duc de obicei la neînţelegeri asupra unor lucruri care nu sunt esenţiale pentru o relaţie cu Hristos.
  6. Nu ataca şi nu devaloriza. Dacă un prieten sau un membru al familiei se închină la alt dumnezeu, ai grijă să nu demonizezi credinţa acelei persoane. Împărtăşind Evanghelia cu alţii nu înseamnă a distruge credinţa altora cât a-l înălţa pe Hristos în faţa ochilor lor.
  7. Încrede-te în Domnul. Roagă-l pe El să aducă ocazii, curaj şi cuvintele potrivite pe care să le spui. El promite că te va ajuta dacă tu eşti dispus să-i dai Lui controlul.
  8. Nu te descuraja. Dumnezeu nu cere rezultate de la tine. Responsabilitatea ta este aceea de a planta sămânţa bună a Cuvântului, iar El va da creșterea.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale