Isteria radicalismului anti-Crăciun

Isteria radicalismului anti-Crăciun

Nici eu nu cred că Isus s-a născut pe 25 Decembrie. Nu îmi place nici tăiatul bradului și nici nu respect datini strămoșești din această perioadă. Nu mă îmbrac în Moș Crăciun, nu le povestesc copiilor mituri despre el și nici nu merg cu colindul.

Nu cred că ar trebui să ținem sărbători care nu sunt poruncite în Scriptură și nu mă mișcă magia sărbătorilor. Duminică va fi o zi obișnuită. Voi merge la adunare, voi participa la Cina Domnului, ca în fiecare duminică, ne vom ruga și vom cânta și vom avea părtășie.

Totuși,

A spune că frații mei se închină Satanei DOAR pentru că pe 25 Decembrie se duc la biserică, este un act de prostie, iresponsabilitate și insensibilitate.

De asemenea, a pune pe seama satanei cântarea unor cântece (cu text și teologie corectă!) care celebrează întruparea Domnului Isus și vizitarea unor credincioși sau necredincioși pentru a le transmite un mesaj creștin – pentru mine înseamnă abandonarea cu totul a gândirii sănătoase.

Nu vrei să mergi cu colindul? Nu te du! Dar nu poți zice că cineva se închină satanei doar pentru că se duce să cânte cântece creștine despre Întrupare! Eu nu cred că satana insuflă pe cineva să laude pe Dumnezeu în niciun fel de ocazie! Eu voi lăuda pe Dumnezeu fie că este vreo sărbătoare de orice fel, a oricui. Satana nu îmi poate închide gura niciodată.

Poți cânta pe 25, 26, 27 și când dorești tu despre întruparea Domnului pentru că aceasta nu are nici o legătură cu păgânismul.

Ce doctrina despre păcat și ce antropologie au acești oameni care cred că satana intră printr-un brad? Nu dragii mei – Satana intră cu sau fără brad. Este mereu pe urmele noastre. Că nu ești de acord cu aceste obiceiuri asta este altă treabă. Opune-te cu argumente, nu cu spurcări. Sunt cu totul deschis și încurajez dezbaterea.

Am fost deja plecat câteva zile în afara țării și am predicat despre întruparea Domnului Isus. Probabil voi predica și pe data de 25 și 26 și oricând vor fi slujbe în adunare. Și da, voi predica despre întrupare ori de câte ori voi fi solicitat pentru că voi predica Scriptura.

Ziua de 25 decembrie nu este ziua satanei și nici ziua închinată soarelui, la fel cum nici duminica nu este. Eu nu contest anumite origini din sărbătorile păgâne. Ele există. Dar nimeni nu poate spune că eu pe 25 decembrie n-am voie să mă duc în adunare să laud pe Dumnezeu, să predic Evanghelia și să mă bucur cu frații mei de Domnul Isus.

Fiți serioși! Nu mă poate ține în casă bradul nu știu cui și luminițele puse la streașina casei așa încât să nu mă duc în adunare și să mă bucur cu frații mei spre slava Domnului.

Sper că sunt înțeles corect – puteți avea dreptate în multe aspecte atunci când criticați aceste sărbători, dar de-aici și până la anatemizarea tuturor care nu cred ca voi este o distanță prea lungă pe care un creștin de bun simț nu trebuie să o parcurgă.

De multe ori am taxat și eu anumite derapaje și practici cu care nu pot fi de acord. Și voi continua să fac acest lucru. Dar nu mă pot uni cu această isterie și radicalizare lipsită de rațiune și bun simț. A spune că cineva se închină soarelui sau satanei doar pentru că într-o anumită zi cântă despre întruparea Domnului și se duce la biserică, repet, mă tem că este mai mult decât prostie.

Îmi pare nespus de rău pentru cei care nu pot nuanța lucrurile – eu nu am încuviințat aici absolut nicio practică cu origini păgâne dar mă împotrivesc bălăcăririi fraților mei în Cristos care pur și simplu sunt diferiți de mine într-un anumit aspect.

Domnul Isus cel înviat să fie slăvit în veci. Amin.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale