România – Țara Religioasă și (ne)credincioasă!

România – Țara Religioasă și (ne)credincioasă! – Stiri Crestine.ro

Este 1 decembrie, este zi de sărbătoare, este ziua națională a României. Fie că ne place, fie că nu ne place, ne-am născut în România și suntem români. Sângele apă nu se face!

Avem oportunitatea să ne mândrim cu Țara noastră bogată în ceea ce privește resursele naturale, sau putem să ne smerim din pricina istoriei politice și a conducătorilor noștri. Putem să ne iubim Țara plină de valori cu o istorie bogată în ceea ce îi privește pe eroii noștri, care și-au dat viața pentru România, pentru urmașii lor care suntem noi, ca să avem un trai mai bun… Sau putem să o urâm din cauza imoralității, a infractorilor care ne conduc Țara și a incapacității de a putea fi mai buni sau mai bogați. Putem să ne ajutăm conaționalii cu tot ce ne stă în putință și cu tot ce au nevoie, sau putem să-i evităm, întorcând spatele cu insensibilitate și nepăsare.

Putem face multe, că doar suntem oameni care provenim dintr-un popor plin de ambiție, cu o continuitate istorică remarcabilă și rezonabilă.

Însă, istoria, studiile și experiența, ne-au demonstrat, ne-au dovedit, ne-au descris de fiecare dată că problemele trebuiesc schimbate de la rădăcină, de la sursă, de la inimă! Trec ani la rând și vedem cum conducătorii se schimbă, primim promisiuni peste promisiuni, avem speranță și credință că în sfârșit se va schimba ceva, dar rezultatele sunt falimentare, devastatoare, catastrofale, absolut oribile. Politicienii se schimbă, dar sistemul rămâne la fel de corupt! Ne punem întrebări ca, „de ce nouă?”, „cu ce am greșit?”, „ce am putea face?”, „ce am putea schimba?”, „cum am putea îmbunătății situația?”, „a uitat Dumnezeu de noi?”, „ne-a blestemat Dumnezeu?”, etc! În orice caz, un lucru este sigur, politicienii noștri, conducătorii noștri, sunt așezați în fruntea noastră de către Dumnezeu! Romani 13:1 „Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.” (Traducerea Ortodoxă).

Trebuie să recunoaștem și să fim sinceri cu noi, chiar dacă avem anumite simpatii pentru unele partide și pentru unii politicieni că, conducerea noastră, mai marii noștri, nu au fost și nici nu sunt o binecuvântare pentru neamul nostru, pentru poporul nostru. Cum se poate ca o Țară majoritar „credincioasă”, cu „frică” de Dumnezeu și cu Biserici în fiecare sat, comună și oraș al Țării, să fie lipsită deplin și din plin de binecuvântarea lui Dumnezeu în acest domeniu? Nu cumva problema este una de nuanță spirituală, de religiozitate, de credință, de sfințenie? Nu cumva cifrele ne mint cu nerușinare și suntem mai rău decât opusul statisticilor?

Nu cumva suntem un popor religios bogat dar necredincios sărăcăcios care ne merităm soarta? Nu cumva vedem în ceață și nu putem observa pădurea din cauza copacilor? Nu cumva promovăm păcatul cu sete și fugim de sfințenie?

Nu am fi primul popor din istorie, care am avea râvnă și pasiune pentru religie, dar fără a avea înțelepciune și o credință autentică.

Ne asemănăm foarte mult cu poporul Evreu, „Care sunt israeliți, ale cărora sunt înfierea și slava și legămintele și Legea și închinarea și făgăduințele, ai cărora sunt părinții” Romani 9:4-5. (Traducerea ortodoxă) Un popor care are un sistem religios, plin de datini, tradiții, obiceiuri, etc. La fel cu sistemul religios ortodox din Țara noastră, având din belșug sfintele taine și tradiții, sfinții și altarele, moaștele și spovedania și cu toate acestea am ajuns un popor care este departe de Dumnezeu! Călcăm pe urmele celor care ne-au fost dat ca pilde într-un mod intenționat ca să nu trăim așa și să nu facem ce au făcut ei: „Iar Israel, urmărind legea dreptății, n-a ajuns la legea dreptății. Pentru ce? Pentru că nu o căutau din credință, ci ca din faptele Legii.” Romani 9:30-31. (Traducerea Ortodoxă).

Din păcate evreii nu au înțeles și se pare că nici românii nu au înțeles, că pentru a fi mântuiți, pentru a fi salvați, pentru a fi născuți din nou, pentru a fi răscumpărați pentru a fi regenerați, nu au nevoie de anumite sisteme religioase, nu au nevoie de anumite principii pe care ei și le impun ca să trăiască după ele, nu au nevoie de fapte și de tradiții care să le călăuzească viața. Ei eu au nevoie de o persoană, nu de orice persoană, ci de o persoană perfectă care poate aduce salvare! Au nevoie de persoana lui Isus Hristos, care este Perfectul Salvator. Cel cu care pot să aibă o relație prin cuvântul Său și prin rugăciune! Cât de important este ca oamenii să înțeleagă de fapt, de ce au ei nevoie. Prea multe religii care îți spun ce să faci și cum să faci și prea puține religii, care te trimit și te redirecționează spre Isus Hristos, Dumnezeul Nostru!

Din păcate Evreii l-au refuzat, pentru că Sfântul Ioan ne spune în Evanghelia lui ”că a venit la ai Săi și ai Săi nu l-au primit”.. Din păcate poporul român le calcă pe urme evreilor, urmând anumite ritualuri și dau importanță anumitor datini și obiceiuri, în loc să privească la Isus Hristos! Acesta este adevărul, România este o Țară religioasă, dar necredincioasă!

Ce rămâne de făcut? Se tot specifică faptul că ”schimbarea începe cu tine!” Nu, nu începe cu tine, începe cu Dumnezeu și prin Dumnezeu care lucrează prin oameni. Cred este de bună cuviință să începem prin a schimba anumite priorității. Ne-am prea obișnuit să fim sensibili și să avem compasiune și o suferință interioară pentru cei care au probleme în ceea ce privește trupul lor, fie că n-au ce mânca, fie că nu au unde să stea, fie că nu au ce ce se îmbrăca. Și nu este rău acest lucru, dar cred că uităm că, a îmbrăca un om și a îl hrăni din punct de vedere trupesc, poate să o facă oricine în lumea aceasta! Dar a hrăni un om cu evanghelia și a îl îmbrăca din punct de vedere spiritual, o poate face doar Duhul Sfânt a lui Dumnezeu pe care El l-a așezat în unii dintre noi! Și prioritare pentru noi ar trebui să fie partea spirituală a oamenilor! Pentru că este mai important ca un om să ajungă în împărăția lui Dumnezeu decât să nu moară de foame pe acest pământ! Din această cauză, suferința noastră interioară pentru Țara noastră, nu trebuie să fie atât de mult pe plan material, cât pe plan spiritual!

Dacă vrei să-ți ajuți conaționalii în cel mai bun fel, spune-le vestea bună, vestește-le Evanghelia.

Da, tu trebuie să faci asta dacă ai primit Duhul Sfânt a lui Dumnezeu.

Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să le facă de râs pe cele tari. De exemplu:

Moise, a fost un criminal exilat. Ghedeon, a fost un fricos care se ascundea. David, a fost un cioban tânăr fără pregătire. Petru , care s-a lepădat în mod public de Hristos. Sau Pavel, un persecutor al Bisericii! Tu de ce nu ai putea să faci asta?

Deci, vă rog în numele Domnului Isus Hristos să nu mai căutați scuze, ci soluții! Să căutați să vestiți vestea bună oamenilor, ca să creadă în El și să capete mântuire.

Cum să faci asta? Având o pasiune Imaculată, pură, corectă pentru conaționalii mei pentru a fi mântuiți.

De ce să faci asta? Pentru că ei sunt deja religioși și terenul este format, dar trăiesc în minciună și au nevoie de Perfectul Salvator!

Cum se poate produce aceasta? Doar prin Puterea Inspirată a Cuvântului vestit prin Duhul Sfânt care se află în voi!

Când România va sta bine din punct de vedere spiritual, cred că atunci poate sta bine și din punct de vedere material. Deși nu este o regulă sau ceva concret 100%, dar este foarte probabil.

Am să închei acest articol cu aceste 2 versete din aceeași epistolă și context: Romani 10: 14-15. ” Dar cum vor chema numele Aceluia în Care încă n-au crezut? Și cum vor crede în Acela de Care n-au auzit? Și cum vor auzi, fără propovăduitor?

Și cum vor propovădui, de nu vor fi trimiși? Precum este scris: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc cele bune!”

Autor: Daniel Godja

 

 

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale