De ce este familia atât de importantă?

De ce este familia atât de importantă? – Stiri Crestine.ro

„Reinstituirea familiei extinse” a fost titlul primului raport de cercetare din istoria Jubilee Center. Raportul prezintă modul în care o viziune socială biblică ar putea fi aplicată politicii publice din Marea Britanie. 35 de ani mai târziu, ne întoarcem la acest subiect și îl declarăm o temă a anului 2020.

Familiile sănătoase sunt centrale în înțelegerea creștină a ceea ce înseamnă o societate înfloritoare. Familiile sunt instituția primară în care se poate dezvolta angajamentul, iubirea sacrificială, sprijinul și îndrumarea. Există o abundență de dovezi care arată că, copiii care cresc într-un cămin stabil o duc mai bine din punct de vedere emoțional și educațional, și se confruntă mai puțin cu probleme de sănătate mintală. Pe de altă parte, se estimează că destrămarea familiei costă societatea noastră în jur de 51 de miliarde de lire sterline în fiecare an.

Majoritatea oamenilor sunt de aceeași părere în privința faptului, că cel mai bun mediu pentru un copil, este ca acesta să crească alături de proprii părinți – de propria mamă și de propriul tată – într-un cămin iubitor. Cu toate acestea, nu putem afirma acest lucru în public, fără să pară în același timp că îi depreciem pe cei a căror căsnicii s-au destrămat, pe mămicile singure sau pe cuplurile de același sex care cresc un copil. Ceea ce intenționăm să fie o afirmație pozitivă, se înțelege acum ca fiind o opinie critică, bigotă și intolerantă.

Cum am ajuns aici? Cumva, conceptul familiei s-a schimbat. Familia – ca un beneficiu public, a devenit o alegere privată. Am înnobilat valorile alegerii personale și a autonomiei individuale, separându-le de orice consens în legătură cu orice este bun și corect despre viața de familie. În ziua de astăzi este mai important să promovăm dreptul unei persoane de a alege (și de alege din nou și din nou) care să fie relațiile lor apropiate, cu scopul împlinirii de sine, decât să afirmăm că există anumite tipuri de structuri familiale, care aduc prosperitate pe termen lung, în special pentru copii.

Cu toate acestea, în ciuda acestor inovații culturale care încearcă să maximizeze libertatea personală, un procent extrem de mare – 89% dintre tinerii între 16 și 29 de ani din Marea Britanie declară că viața lor nu are cu adevărat un sens sau un scop. Ceva nu pare să fie în regulă cu această narațiune.

Relatarea Bibliei despre creație arată că ființele umane sunt înzestrate cu un sentiment profund de scop. Acesta include dezvoltarea limbii și a culturii, cultovarea potențialului pământului pe care trăim, și protejarea creației. Dar acest „mandat al creației” include încă un lucru fundamental: Și anume, prima instrucțiune dată de Dumnezeu lui Adam și Evei a fost proiectul comun de a începe o familie: să umple pământul cu urmași, care să aducă ordine în creație și să continue acest mandat.

Dumnezeu îi dă fiecărei generații sarcina de a crește următoarea generație de ființe umane, care să îi ocupe locul pe pământ. Acest lucru nu mai este apreciat acum într-o lume care pare a fi suprapopulată și în care viața umană este ieftină. Asfel, pierdem uimirea, privilegiul și responsabilitatea acestei sarcini. În schimb, există o tendință insidioasă de a considera că a avea copii este mai degrabă o alegere a consumatorului, decât o încredere sacră a generaților următoare, pe care acestea au nevoie ca noi să o îndeplinim.

Aceasta nu înseamnă că fiecare femeie va deveni mamă, nici că fiecare bărbat va deveni tată. Dar există posibilitatea ca fiecare dintre noi să aibă un rol semnificativ în îngrijirea, protejarea, educarea și instruirea copiilor – în primul rând în familia extinsă, apoi în mediul profesional sau în mod voluntar în școli, grupuri sau biserici. Iar oportunitățile abundă și în cealaltă direcție – atât pentru copii, cât și pentru adulți, ca să sprijinească bătrânii care sunt adesea singuri și care au nevoi practice și emoționale.

Fiecare copil născut aparține unei familii. Familiile poartă de la o generația la alta cunoștințe și valori culturale, inclusiv credința. Ele asigură fundamentul pentru siguranța și bunăstarea personală și emoțională de-a lungul vieții.

Familiile contează. Haideți să sărbătorim familia și să arătăm lumii că există un motiv, o oportunitate și sprijin din partea lui Dumnezeu ca familiile să prospere în conformitate cu scopurile lui Dumnezeu pentru ele și că prin familii și restul sociețății poate să prospere.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale