Peste 180 de persoane au fost arestate în Australia, fiind acuzate de piromanie

Peste 180 de persoane au fost arestate în Australia, fiind acuzate de piromanie – Stiri Crestine.ro

În Australia se presupune faptul că trei dintre incendiile devastatoare din statele New South Wales și Victoria s-ar putea fuziona curând, creând o „mega-explozie” epică. Dar aceasta nu este cea mai mare problemă cu care se confruntă australienii în acest moment.

Au început să apară informații că incendiile din aceste state ar fi fost provocate în mod intenționat. Daily Mail relatează că peste 180 de persoane au fost arestate, aducându-li-se acuzații de piromanie.

Cel puțin 24 dintre cei arestați au fost acuzați că au pornit în mod deliberat focarele care au ucis 26 de persoane și milioane de animale. Posibilitatea pornirii flăcărilor în mod intenționat îi determină pe unii politicieni să susțină că cei care acuză schimbările climatice pentru incendii, greșesc.

Între timp, pompierii epuizați au obținut un scurt moment de respiro, datorat vremii, care s-a mai răcorit, dar mega-incendiul ar putea reizbucni când temperaturile vor crește din nou.

Estimările pagubelor încep deja să apară pe măsură ce numărul morților crește. Andrew Colvin, șeful Agenției Naționale de Recuperare de după Incendiile de Vegetație, a declarat: „Douăzeci și șase de persoane și-au pierdut viața deja și peste 1.800 de case au fost distruse”.

Flăcările ard de luni întregi, punând la pământ case și ștergând orașe de pe față pământului, în doar câteva ore. Până în prezent, incendiile au ucis aproximativ o jumătate de miliard de animale, iar sezonul incendiilor din Australia este departe de a se încheia.

Incendiile au ars și zeci de ani de lucrări de conservare pe insula Kangaroo, unde experții, timp de decenii, au făcut tot ce au putut pentru a proteja multe specii de animale pe cale de dispariție, în special canguri.

„Grija pentru toate aceste animale a fost uimitoare”, a declarat Sam Mitchell, coproprietarul Parcului pentru animale sălbatice Kangaroo Island. „Cu toate acestea, trăim momente ce sunt departe de a se încheia. Vedem canguri și koala cu lăbuțele arse – nu au nicio șansă. Este emoționant.”

Arestările avut loc în statele Queensland, New South Wales, Victoria, Australia de Sud și Tasmania, cei arestați fiind acuzați de peste 200 de infracțiuni legate de incendieri ale vegetației în mod intenționat, potrivit The Epoch Times.

Dr. Paul Read, co director al Centrului Național de Cercetare ale Incendiilor de Vegetație, a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC) că aproape 85% din incendii au fost cauzate de oameni.

Aproximativ 85 la sută din incendii au legătură cu activitatea umană, din acestea, 13 la sută sunt cazuri confirmate, 37 la sută din persoanele puse sub învinuire, deocamdată sunt doar suspectați”, a spus el. „Restul se datorează focului lăsat nesupravegheat sau chiar al copiilor care se joacă cu focul, deci și acestea sunt cauzate tot de oameni”.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale