Protest în susținerea familiei Smicală în Piața Victoriei

Protest în susținerea familiei Smicală în Piața Victoriei – Stiri Crestine.ro

Bătălia pentru copii Cameliei Smicală ia o nouă amploare și ocupă noi teritorii. Vineri, 17 ianuarie 2020, tineri și maturi cu mesaje de solidaritate au ieșit la un protest în Piața Victoriei în fața Guvernului de la București.

Solidaritatea din Piața Victoriei a fost impusă de o nouă intervenție în forță a poliției Finlandeze, care a arestat pentru a treia oară adolescenții Maria și Mihai. După o nouă încercare de a evada din centrele de plasament, miercuri, 15 ianuarie 2020, Maria și Mihai au fost găsiți de poliția finlandeză, arestați cu 5 mașini și transportați la un spital de psihiatrie, deși minorii nu sufereau de vreo afecțiune, ci doar își manifestaseră liber voința, alta decât „interesul superior” declarat de autorități în numele lor.

Cu un apel la mobilizare, moderatorii comunității Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei, au lansat un apel cu prin care au cerut implicarea activă a românilor și a statului român în recuperarea copiilor Smicală.

„De ziua lui Eminescu, Maria și Mihai au fost capturați pentru a treia oară în viața lor prin intervenția poliției finlandeze. Să ne înțelegem: vorbim de doi copii. Serviciul social nu a trimis o armată de psihologi să discute cu ei, ci un convoi de cinci mașini de poliție. Maria a avut încă o tentativă disperată de a fugi – fără șanse, având în vedere desfășurarea de forțe la fața locului. Copiii au fost din nou separați, după care a urmat internarea la psihiatrie. Să înțelegem că dorința de a fi cu mama lor este o afecțiune care trebuie tratată?! Imediat după, Camelia Smicală a fost ridicată de acasă și dusă pe timpul nopții într-un soi de arest, procedură care scutește autoritățile de răspundere în cazul unui gest extrem. Pare că în situațiile de acest fel, libertatea la sinucidere este permisă numai după un număr fix de ore. Nu știm ce urmează, însă știm că trebuie să fim solidari și să luăm atitudine. Este strigător la cer! Ziua 1562”, se notează pe pagina mișcării de solidaritate cu Camelia Smicală.

Potrivit Tribuna Românească, imediat după ce au fost identificați copii, mama lor, Camelia Smicală a fost audiată, iar câteva ore mai târziu a postat pe pagina ei de Facebook: „Copiii au fost găsiți, ridicați de către 5 mașini de poliție, iar pe mine mă vor închide”, a scris dr. Camelia Smicală,

Solidari cu familia Smicală sunt multe voci din România.

„În condițiile în care autoritățile finlandeze au găsit pe cei doi minori Smicală, fugiți din centre, nimic nu mai împiedică acum MAE să le ceară repatrierea de urgență a copiilor. Am convingerea fermă că acum, în al doisprezecelea ceas, rațiunea va învinge. Altfel, asistăm un stat și un popor întreg, la o tragedie” a declarat avocat Ana-Corina Săcrieru publicat miercuri pe Platforma ÎMPREUNĂ.

Bătălia Cameliei Smicală cu statul Filandez pentru recuperarea copiilor ei durează de ani de zile. Românca solicitase autorităților țării noastre repatrierea de urgență a sa și a copiilor, însă MAE român a replicat că, deși a întreprins o serie de acțiuni în ultimii ani, cetățenia finlandeză prevalează în cazul copiilor Smicală, însă copii sunt și cetățeni români.

Finlanda este statul considerat a fi „cel mai fericit” din Uniunea Europeană. Acțiunile sistemului social din Finlanda în cazul Smicală au fost asociate cu sistemul secular Barnevernet din Norvegia.

Situația familiei medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală se înrăutățește din ce în ce mai mult. Copiii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, după ce au refuzat să mai stea în cadrul instituțiilor sociale ale primăriei Tampere din Finlanda, au fost descoperiți de poliție și distribuiți în centre diferite. Una din cele mai populare imagini cu cei doi copii îi înfățișează cu un poster în care aceștia scriu: „Noi vrem acasă la mama”!

ȘtiriCreștine.ro vă îndeamnă să ne unim în rugăciune pentru protecția fizică, psihică și emoțională a copiilor și a mamei lor. Rugați-vă ca Domnul să facă lumină și dreptate în acest caz, să întoarcă pe Mihai și Maria în brațele mamei și să vindece rănile acestui proces distrugător care durează ani de zile.

 

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale