MYANMAR: PESTE 50 DE BISERICI SE REDESCHID ÎN STATUL SHAN

MYANMAR: PESTE 50 DE BISERICI SE REDESCHID ÎN STATUL SHAN

Armata Unită de Stat Wa ,aflată sub controlul regiunii speciale Wa din Myanmar (Birmania), aflată la granița cu provincia Yunnan a Chinei, a permis redeschiderea a cel puțin 50 de biserici.

Liderii bisericii locale ne-au cerut sprijin în rugăciune în momentul în care grupul separatist de influență comunistă, susținut de China, a închis mai mult de 100 de biserici în nordul statului Shan, în 2018, demolând unele clădiri și interzicând construcția de noi clădiri bisericești. Cel puțin 200 de lideri și lucrători creștini au fost cercetați și reținuți. De atunci, toți au fost eliberați.

Ordinul de închidere a bisericilor includea termenul chinezesc jidujiao, care se referă la creștinii protestanți și evanghelici, indicând faptul că regimul era orientat către confesiuni specifice. De asemenea, a fost închisă o școală biblică și 41 de studenți au fost forțați să muncească din greu ca hamali militari.

Liderii bisericii locale au salutat redeschiderea bisericilor și au raportat că majoritatea bisericilor din orașele Panghsang, Hopang, Kho Pang și Namphan sunt acum deschise pentru închinare, o singură biserică și o școală rămânând încă închise.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale