Biserica Ortodoxă Bulgară cere interzicerea avortului și a educației sexuale

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a cerut o revizuire a Strategiei Naționale a Copilului 2019-2030, argumentând interzicerea avortului, introducerea educației religioase obligatorii în școli și eliminarea educației sexuale din curriculum.

Strategia a fost publicată pe pagina de internet a strategiei guvernului. Sinodul și-a publicat comentariile pe site-ul web al Patriarhiei, care apoi au fost adăugate pe site-ul guvernamental, informează Sofia Globe.

În luarea poziției ortodoxe împotriva avortului, Sinodul a spus că interzicerea unei astfel de crime ar permite societății și în special copiilor să aibă o șansă de existență și un „progres binecuvântat”, oferind societății șansa de a-și depăși criza demografică.

Avortul este „nevrednic de națiunea bulgară”, afirmă declarația episcopilor.

Episcopii au cerut, de asemenea, educație religioasă în școli, spunând:

Educația religioasă în grădinițe și școli educă nu numai mințile, ci și inimile celor mai mici membri ai societății noastre, ceea ce înseamnă că activitățile religioase (în special: creștinismul ortodox) dezvăluie copiilor secretul sacru al acestui lucru, că omul este creat în imaginea lui Dumnezeu, iar aceea de a educa înseamnă a se dezvolta nu numai intelectual, ci și pentru a fi perfecționată în credință, speranță, dragoste, caritate și evlavie. Acesta este și ar trebui să fie cel mai înalt obiectiv al oricărei educații, al oricărei forme educaționale, că omul trebuie sa fie asemănător cu imaginea Creatorului său,

Sinodul și-a exprimat, de asemenea, opoziția față de învățătura educației sexuale în școli, cerând elevilor să învețe despre dragostea adevărată și nu despre „sexualitatea care este scoasă din contextul dragostei” și că abstinența este cel mai bun contraceptiv. O astfel de educație nu ar trebui lăsată în mâinile celor care împing o agendă LGBT, scriu episcopii.

„Drepturile copiilor, drepturile părinților și protecția familiei tradiționale au o influență directă asupra securității naționale, a prosperității statului și a mântuirii veșnice în Dumnezeu”, au mai spus episcopii.

Episcopii au abordat, de asemenea, chestiuni legate de violența în rândul copiilor și abuzul de droguri, protejarea drepturilor părintești și eliminarea politicilor familiale importate din afara Bulgariei, care sunt impracticabile pentru societatea bulgară.

Sursa: Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale