Europa: Raspandirea rapida a Dhimmitude

Dhimmitude – termenul a fost creat in 1982 de presedintele Libanului, Bachir Gemayel, referindu-se la incercarile conducerii musulmane a tarii de a subordona marea minoritate crestina libaneza. Intr-un discurs din 14 septembrie 1982 tinut la Dayr al-Salib din Liban, el a spus: „Libanul este patria noastra si va ramane o tara pentru crettini … Vrem sa continuam sa botezăm, sa sarbatorim riturile si traditiile noastre, credinta si crezul nostru ori de cate ori dorim … De acum inainte refuzam sa traim in dhimmitude!

Conceptul de „dhimmitude” a fost introdus in discursul occidental de scriitoarea Bat Ye’or (care in ebraica inseamna fiica Nilului, este pseudonimul scriitoarei evreice Giselle Littman, nascuta in Egipt si de nationalitate britanica) intr-un articol in franceza publicat in revista italiana „La Rassegna mensile di Israel”, in 1983.

In articol, „dhimmitude” se refera la acuzatiile ca non-musulmanii suporta si se supun discriminarii musulmanilor in regiunile de majoritate musulmana. Bat Ye’or a popularizat termenul in cartile sale The Decline of Eastern Christianity (Declinul Crestinismului Estic) si in 2003 Islam and Dhimmitude: Where Civilizations Collide. Intr-un interviu din 2011, Bat Ye’or a afirmat ca a preluat termenul de la Gemayel.

Desi Europa nu face parte din lumea musulmana, multe autoritati europene par sa se simta obligate sa se supuna Islamului in moduri mai mult sau mai putin subtile.

Aceasta observatie voluntara pare a fi fara precedent: Dhimmi, din punct de vedere istoric, este termenul arab pentru non-muslimul cucerit, care este de acord sa traiasca ca un cetatean de categoria doua, „tolerat”, sub conducerea islamica, supunandu-se unui set separat, degradant al legilor si cerintelor stapanilor islamici.

Sursa: Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale