Germania aprobă noua lege privind avortul

Parlamentul german a aprobat modificarea unei legi controversate a țării, care interzice „publicitatea” pe care spitalele o fac avorturilor, conform DW.com.

Bundestag-ul german a votat cu 371 la 277, joi, aprobarea revizuirii legii avortului, lege cunoscută și sub denumirea de „articolul 219a”. Noul regulament le permite medicilor și spitalelor să afirme pe site-urile lor că efectuează avorturi la cerere.

Legea revizuită, care interzice încă publicitatea, nu le permite medicilor sau spitalelor să menționeze ce fel de metode de avort utilizează.

Femeile care doresc să găsească o listă completă a spitalelor care efectuează această procedură și vor să știe ce metode folosesc, vor putea să caute într-o listă a celor înregistrați de Centrul Federal pentru Educația Sănătății.

Partenerii guvernului de coaliție, social-democrații (SPD), au căutat să abroge complet articolul 219a, dar creștin-democrații cancelarului Angelei Merkel (CDU) au refuzat.

Democrații Liberi din opoziție (FDP) și Partidul de Stânga au solicitat, de asemenea, eliminarea definitivă a paragrafului.

Multe organizații ale femeilor nu sunt de acord și spun că, atâta timp cât legea încă mai există în cărți, nu numai că va împiedica accesul la informații exacte din punct de vedere medical, ci va forța femeile disperate și le va restrânge drepturile.

Multe dintre spitalele catolice din Germania nu sunt de acord cu avortul, și nu vor să-l efectueze, fiind o procedură încă ilegală din punct de vedere tehnic în Germania, dar permisă de o lacună legală din 1976.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale