Asia Bibi nu este bine

Asia Bibi nu este bine – Stiri Crestine.ro

Asia Bibi, o credincioasă creştină din Pakistan care a petrecut 10 ani din viaţă într-o închisoare, în aşteptarea pedepsei cu moartea pentru o infracţiune pe care nu a comis-o, se află încă în Pakistan şi este într-o stare precară de sănătate, fiind constrânsă să stea într-o locuinţă secretă, ce aparţine armatei pakistaneze, într-o locaţie din oraşul Karachi. Bibi, în vârstă de 53 de ani, a fost achitată de acuzaţiile de blasfemie în octombrie anul trecut, după ce Curtea Supremă din Pakistan a decis că acuzaţiile împotriva ei nu sunt întemeiate. După această decizie, Bibi a primit drept de azil în Canada, însă nu a primit permisiunea de a părăsi Pakistanul nici până la această dată.

Care sunt ultimele ştiri?

Conform unei surse citate de cotidianul britanic Daily Mail, Bibi nu se simte bine şi nu beneficiază de asistenţă medicală în locaţia în care se află, având şi tensiunea arterială scăzută.

„Cu toţii suntem foarte îngrijoraţi,” explică sursa citată. „Ea a câştigat apelul, şi ar fi trebuit să fie plecată din Pakistan până acum.”

Cu toate că copiii lui Bibi sunt deja în siguranţă în Canada, autorităţile din Pakistan cauta asigurări că, după ce va părăsi ţara, Bibi nu îşi va critica țara în public pentru tratamentul la care a fost supusă. Nu există nici un indiciu privind momentul în care lui Bibi îi va fi permisă plecarea.

„Deşi autorităţile declară public că ea este liberă să plece, totuşi armata are toată puterea în acest caz,” a mai adăugat sursa. „Ea se află sub controlul lor. Cea mai mare frică a lor este că tot ce a pătimit Asia Bibi va apărea în presă, însă dacă ea va muri în timp ce se află în custodia lor atunci oprobriul mediatic va fi şi mai mare.”

Oficiali britanici au declarat recent că au primit asigurări de la autorităţile pakistaneze că Asia Bibi este liberă să decidă singură dacă părăseşte Pakistanul, însă relitatea faptelor arată contrariul.

Deocamdată Asia şi soţul ei, Ashiq Masih, rămân în Pakistan, fără un orizont clar de timp în care să le fie permisă plecarea.

Care este istoricul acestui caz?

Bibi a fost arestată în 2009 după ce ar fi avut o controversă cu un grup de femei aflate în apropierea unei surse de apă. Femeile, de religie islamică, au acuzat-o pe Bibi că bea apă din acelaşi loc ca şi ele şi, prin urmare, le-ar fi profanat, acuzaţie la care Bibi ar fi răspuns: „Isus Hristos a murit pentru păcatele mele. Ce a făcut profetul vostru Mohamed pentru voi?”, o remarcă care a fost considerată o ofensă gravă adusă profetului.

Bibi a fost încarcerată la scurt timp aşteptând ca soarta să-i fie decisă de instanțele judecătorești, iar cazul ei a ajuns, după mulţi ani de aşteptare la Curtea Supremă, care a achitat-o de acuzaţia de blasfemie.

Deciza curţii a fost considerată extrem de curajoasă, în condiţiile în care opinia publică a fost încă de la început extrem de inflamată cu privire la situaţia
Asiei Bibi, în ţara având loc în numeroase rânduri demonstraţii care cereau pedeapsa capitală pentru Bibi.

Nu doar Bibi şi familia ei şi-au văzut viaţa şi integritatea ameninţate de-a lungul anilor, ci şi multe figuri publice care au susţinut nevinovăţia ei au căzut victime intoleranţei extremiştilor musulmani.

În 2011, la scurt timp după ce s-a pronunţat decizia de condamnare, guvernatorul Punjabului, Salman Taseer a fost asasinat pentru că şi-a exprimat susţinerea pentru Bibi. Ucigaşul său, care a fost nimeni altul decât propriul lui bodyguard, a fost la rândul său judecat pentru crimă comisă şi condamnat la moarte, dar asta nu i-a împiedicat pe fanaticii musulmani să-l privească ca un erou şi să construiască un altar în cinstea lui la periferia capitalei.

Două luni mai târziu, un politician creştin şi critic al legilor blasfemiei din Codul Penal al Pakistanului, Sahbaz Bhatti, a fost de asemenea ucis, în timp ce se deplasa la serviciu, de către un taliban pakistanez.

Continuaţi să vă rugaţi pentru Asia Bibi, ca Dumnezeu să dea biruinţă peste puterea întunericului şi să deschidă o uşă pentru ea şi soţul ei ca să poată părăsi Pakistanul.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale