O profesoară din Marea Britanie a fost concediată pentru că a comentat pe Facebook despre îndoctrinarea LGBT dintr-o școală creștină

O profesoară din Marea Britanie a fost concediată pentru că a comentat pe Facebook despre îndoctrinarea LGBT dintr-o școală creștină

 

Photo by Nicole Honeywill on Unsplash

O profesoară din Marea Britanie a fost concediată pentru că a luat atitudine împotriva învățăturii pro-LGBT din școala primară a fiului ei, școală ce aparține de Biserica Anglicană.

Conform London Daily Mail, Kristie Higgs din Fairford, Gloucestershire, a postat pe pagina ei de Facebook, că școala fiului ei obligă elevii să participe la materia de „educație relațională”. Ea a menționat, de exemplu, că școala a început să folosească cărți despre un băiat care poartă rochii, din care se predă elevilor.

„Acest lucru, înseamnă, de exemplu, că elevii vor fi învățați că toate relațiile sunt egale și ‘normale’, că astfel căsătoria între persoanele de același sex este exact ca și căsătoria tradițională și că genul este o chestiune care ține de alegere și nu de biologie, adică ei decid de ce gen aparțin”, a scris profesoara. În continuare, a scris, că predarea valorilor creștine în școli va fi înterzisă și că libertatea religioasă va fi distrusă.

Kristie Higgs este mamă a doi copii și a lucrat șase ani la școala generală de unde a fost concediată. În octombrie 2018, ea și-a invitat prietenii de pe Facebook să semneze o petiție împotriva noilor legi privind educația sexuală. Școala a primit o plângere anonimă legată de postarea ei, în care Higgs a fost acuzată de „distribuirea de opinii homofobe și prejudiciabile”.

Higgs a fost trimisă la o comisie disciplinară, care a găsit-o vinovată de o „abatere gravă”, deoarece „ar fi putut” strica reputația școlii. Totuși, în mod contradictoriu, comisia a declarat, de asemenea, că nu există dovezi că școala ar fi fost prejudiciată.

Higgs consideră că a fost concediată din cauza convingerilor ei creștine privind educația sexuală, convingeri care sunt împărtășite de sute de mii de alți părinți.

„De când a început ancheta, mi s-a spus în repetate rânduri, că aceasta nu are legătură cu religia mea”, a declarat Higgs. „Acest lucru a fost în mod sigur numai o tactică juridică. Bineînțeles că are de-a face cu religia mea.” Centrul Creștin pentru Drept, care se ocupă de cazul lui Higgs înaintea Tribunalului pentru Ocuparea Forței de Muncă a declarat: „Tot cazul acesta este despre libertatea de a avea convingeri biblice.”

Postarea lui Higgs este cauzată de creșterea liberalismului din sistemul educațional al Regatului Unit. De curând, Departamentul pentru Educație al Regatului Unit a stabilit o nouă cerință, care prevede ca elevi cu vârste de numai cinci ani să învețe despre relațiile LGBT și despre schimbarea de gen. Departamentul pentru Educație le permite cadrelor didactice să nu ia în considerare părinții care nu doresc ca copiii lor să participe la cursurile controversate de educație sexuală.

„Elevii care cresc în familii cu membri LGBT sau care încep să înțeleagă că sunt sau că ar putea fi și ei înșiși LGBT, ar trebui să simtă că materia despre relații și educație sexuală este relevantă pentru ei”, afirmă noile îndrumări.

Colin Hart, președinte al Coaliției pentru Căsătorie, a criticat lecțiile ca fiind „complet inacceptabile” și a avertizat că ele vor denigra căsătoria. „Departamentul pentru Educație dă la o parte căsătoria tradițională – cea mai stabilă formă de relație pentru creșterea copiilor. În plus, îi forțează să învețe despre orice formă de relație de sub soare, chiar dacă acesta este un lucru neadecvat vârstei lor. Legea ar trebui să încurajeze căsătoria tradițională, nu să o submineze”, a spus el.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale