Petru zdrobit de puterea Harului!

Petru zdrobit de puterea Harului! – Stiri Crestine.ro

Este o povestire despre o învățătoare de școala duminicală care a petrecut întregul an cu copilași de 3-4 ani învățăndu-i din scriptură și întrebându-se dacă a înțeles vreunul ceva, și pentru că urma Paștele, ea îi întreabă dacă știu ce este Paștele? Și un băiețel zice da, este timpul ăla din an în care toată familia se strânge împreună la grătar. După el o fetiță mai îndrăzneață zice și ea „Nu prostuțule este timpul ăla când intri în cameră și toate cadourile sunt sub un pom.”

Și învățătoarea deja începe să se îngrijoreze, „Oare chiar nu au înțeles nimic”. Dar un băiețel începe să se agite și să ridice mâna și zice, „Știu eu, Paștele este atunci când Domnul Isus a murit și a fost îngropat.” Și ea bucuroasă se gândeste „Da, unu dintre ei a înțeles.” Și el continuă „Și iasă afară din mormânt și dacă își vede umbra mai avem 6 săptămâni de iarnă.”

Am început cu povestirea asta dintr-un motiv anume. Pentru că adevărul este că toți românii o să sărbătorească Paștele în acest weekend, dar mulți dintre ei nu cred sau nu cunosc semnificația Paștelui. O să ia povestea Paștelui că Domnul Isus a înviat din morți și o să o pună la acelasi nivel cu Moș Crăciun sau Iepurașul de Paște. Și lucrul uimitor este că sunt mulți creștini care fac acelasi lucru. Însă cred că cei care suntem aici în seara asta credem în Învierea Domnului Isus însă ceea ce am văzut de-a lungul timpului este că suntem mai buni în a crede în înviere decât în harul Domnului. Și as vrea să ne uităm un pic la o întâmplare dintr-o joi seara din viața lui Petru ca să înțelegeți ce vreau să spun.

Dacă ar fi să-l întrebăm pe Petru care a fost cel mai mare eșec al lui, nu i-ar lua mult să ne zică, și-ar aminti noaptea în care s-a condamnat încercând să se salveze. Este noaptea dinaintea zilei în care Domnul Isus avea să moară și El le spune că o să se întâmple, ei nu vor să audă și mai mult nu vor să audă că toți se vor lepăda de El. M-ai ales Petru, El se bate cu pumnul în piept că nu o să se lepede chiar dacă ceilalți o să o facă, și Domnul Isus îl privește și îi zice „Petru te vei lepăda de 3 ori înainte să vină dimineața.”

La scurt timp Domnul Isus este arestat și Petru Îl urmează așa cum a zis că o să o facă și cineva îl întreabă: „Nu ești unul dintre ucenici?” „Nu”. Altul un pic mai târziu întreabă din nou: „Ești unul dintre ucenici?” „Nu, nu-l cunosc”! Dar problema era că de fiecare dată când deschidea gura se condamna pentru că avea un accent din Galilea de unde era Domnul Isus așa că Matei 26 spune „După puțin timp însă, cei ce stăteau acolo s‐au apropiat și i‐au zis lui Petru: „Cu siguranță și tu ești unul dintre ei, căci te dă de gol vorbirea!”

Atunci el a început să blesteme și să jure, zicând: „Nu‐L cunosc pe Omul Acesta! Și imediat a cântat cocoșul. Atunci Petru și‐a amintit cuvântul pe care i‐l spusese Isus: „Înainte de cântatul cocoșului, te vei lepăda de Mine de trei ori!” Și ieșind afară, a plâns cu amar.”

De câte ori credeți că a repetat Petru momentul ăsta în mintea lui? A făcut ceea ce a promis că nu o să facă niciodată. A mers unde a jurat că nu o să meargă. Ai fost vreodată acolo? Știi bine că ai fost. Ai jurat că o să ceri ajutor, dar nu ai făcut-o! Ai promis că nu o să mai ridici sticla aia, dar ai făcut-o. Cu toții am fost acolo. Suntem mai buni în a ne amintii cel mai rău Lucru al nostru decât să ne amintim cel mai bun lucru al Lui Dumnezeu. Așa că mereu ne amintim eșecul acela. Și asta nu neapărat ne face să ne pierdem credința în Dumnezeu, ci ne face să ne gândim că probabil Dumnezeu și-a pierdut încrederea în noi. Și ajungem la concluzia lui Petru că învierea Domnului Isus nu înseamnă că și eu o să am parte de una.

Și așa ajungem la Ioan 21, după învierea în care Petru a crezut, el le spune celorlalți că se întoarce la pescuit, nu la pasiunea lui, ci la viața lui de dinainte, „nu sunt bun la al urma pe Cristos, dar sunt bun la prins pește, mă întorc la asta.” Vedeți Dumneavoastră El a crezut în realitatea învierii la fel ca noi, dar la fel ca mulți dintre noi el avea probleme în a crede în enormitatea harului. Dar faptul că Petru nu a putut să-și uite eșecul, nu l-a făcut pe Domnul Isus să-și uite prietenul.

Petru este la pescuit, nu prinde nimic, și un bărbat de pe mal le zice să arunce plasele în cealaltă parte a bărcii și ei fac asta și plasele sunt așa de pline de nu pot să le tragă în barcă și cineva zice „Este Domnul!” Și Petru sare în apă și înnoată până la mal și acolo Domnul Isus pregătise micul dejun și apoi se întâmplă asta: „După ce au luat micul dejun, Isus l‐a întrebat pe Simon Petru:

– Simone, fiul lui Ioan, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?
El I‐a răspuns:
– Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc! Isus i‐a zis:
– Paște mieii Mei!
L‐a întrebat din nou, a doua oară:
– Simone, fiul lui Ioan, Mă iubești? El I‐a răspuns:
– Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc! Isus i‐a zis:
– Păstorește oile Mele!
L‐a întrebat a treia oară:
– Simone, fiul lui Ioan, Mă iubești?
Petru s‐a întristat pentru că‐i zisese a treia oară: „Mă iubești?“ și I‐a răspuns:
– Doamne, Tu le știi pe toate, Tu știi că Te iubesc!
Isus i‐a zis:
– Paște oile Mele!
Adevărat, adevărat îți spun că, atunci când erai mai tânăr, tu însuți te încingeai și mergeai unde voiai. Însă, când vei îmbătrâni, îți vei întinde mâinile și altcineva te va încinge și te va duce unde nu vei voi. A spus acestea ca să arate cu ce fel de moarte Îl va proslăvi Petru pe Dumnezeu.
Apoi i‐a zis:
– Urmează‐Mă!” Ioan 21:15-19

Aș vrea să vă imaginați acest moment. Prima lor conversație după esecul lui. „Unde ți-a fost capul? Cum ai putut să-mi faci una ca asta? Ți-am zis eu că o so faci lată!” Nu, Domnul Isus nu condamnă, Domnul Isus împuternicește. El îi zice „Petru am nevoie de tine înapoi, am nevoie de tine să ai grijă de oile mele, am nevoie să faci ceea ce te-am pregătit să faci, cred în tine Petru! O să termini învingător, chiar și moartea ta o să-l proslăvească pe Dumnezeu.”

Și Petru a învățat că există ceva mai mare decât cel mai mare eșec al lui, ceva la fel de măreț ca și învierea însăși. El a învățat că Harul este măreț. Și cred că Dumnezeu vrea ca și tu astăzi să înveți același lucru.

Aniel Naste

Misionar Kontakt Mission

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale