Cofetarul creştin din Colorado solicită respingerea cauzei într-un nou proces în care este atras

Cofetarul creştin din Colorado solicită respingerea cauzei într-un nou proces în care este atras – Stiri Crestine.ro

Avocații lui Jack Phillips – un artist cofetar din oraşul american Denver, statul Colorado, care este prezent în ştiri de mai mulţi ani prin procesele legate de libertatea religioasă –  au depus o moțiune luni pentru a respinge un al treilea proces în care acesta este antrenat, în încercarea de a-l forţa să facă un tort care exprimă un mesaj contrar credinței sale religioase.

Avocata transgender Autumn  Scardina, cea care a depus o plângere la Comisia pentru Drepturile Civile din Colorado în 2017 împotriva lui Jack Phillips, solicită acum suma de 100.000 de dolari daune financiare și onorarii legale în cel de-al treilea proces pe care Phillips l-a avut în ultimii șapte ani.

Phillips  este proprietarul Masterpiece Cakeshop din Lakewood, o suburbie a oraşului Denver. El și-a deschis  magazinul din anul 1993 și îşi foloseşte abilităţile artistice pentru a crea torturi la comanda clienţilor.

„Phillips dorește să-și exercite în mod pașnic profesia de artist cofetar, conform cu  credința sa religioasă, servind pe toți oamenii, cu posibilitatea de a refuza să exprime mesaje care încalcă convingerile sale,” se arată în propunerea de rezoluție din 22 iulie, depusă de avocații lui Phillips din partea ADF (Alianța pentru Apărarea Libertății).

„După ce au pierdut în instanță, juriştii autorităţilor din Colorado s-au mulțumit să îl lase pe Phillips în pace. Însă avocata Scardina nu se lasă.”

„Phillips solicită instanței să respingă plângerea pentru ca el să se poată întoarce la viața normală pe care o avea înainte ca autorităţile și Scardina să îl hărțuiască pentru credința sa,” se mai spune în încheierea moţiunii.

Phillips a spus că, în trecut, a refuzat nu doar torturi pentru nunţile între persoane de acelaşi sex, ci şi alte tipuri de torturi care sunt împotriva convingerilor sale, inclusiv torturi pentru Halloween, petreceri de burlaci, divorțuri,torturi ce conţin alcool printre ingrediente sau torturi cu mesaje ateiste.

Phillips a câștigat în anul 2018 o bătălie legală ce a ţinut șase ani, care a ajuns până la Curtea Supremă din S.U.A., a cărei hotărâre este finală şi care a consfinţit libertatea religioasă și libertatea de exprimare a lui Phillips în refuzul său de a face un tort în 2012 care ar fi sărbătorit o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Phillips a spus că un astfel de tort ar încălca convingerile sale religioase, dar că va crea orice alt tip de tort pe care îl va dori cuplul. Legea din Colorado nu recunoștea uniunile între persoane de același sex ca și căsătorii, la vremea respectivă.

La trei luni de la câştigarea cazului la Curtea Supremă, Scardina, care se identifică ca o femeie transgender, l-a reclamat pe Phillips la Comisia pentru Drepturi Civile din Colorado pentru refuzul acestuia de a-i face un tort care să celebreze tranziţia ei de gen – care să fie roz în interior şi albastru în exterior.

Phillips a contracarat, dând în judecată autorităţile statului Colorado, susținând că este persecutat pentru credința sa religioasă. Autorităţile au renunţat la caz în martie 2019 „după ce în faza preliminară s-a demonstrat că statul a manifestat ostilitate anti-religioasă, continuând să-l hărțuiască pe Phillips”, conform publicaţiei National Review.

În data de 5 iunie a acestui an, Scardina l-a dat în judecată Phillips pentru a doua oară, susținând că acesta a refuzat să-i facă un tort pentru ziua de naştere.

Potrivit plângerii depuse la Tribunalul Districtual din orașul Denver, Scardina a sunat la Masterpiece Cakeshop pentru a comanda un „tort de ziua sa – unul cu un design simplu pe care cofetăria l-ar face pentru orice alt client.”

În plângere se subliniază faptul că Phillips a afirmat anterior că ar fi fericit să facă alte tipuri de torturi pentru persoanele LGBT, atâta vreme cât acestea exprimă mesaje care nu încalcă convingerile sale religioase.

În solicitarea sa, Scardina a dorit ca Masterpiece Cakeshop să-i facă un tort aniversar pentru 6-8 persoane, cu blat roz și glazură albastră. Un angajat al Cakeshop Masterpiece i-a confirmat lui Scardina că ei pot face un astfel de tort.

„Scardina l-a informat apoi pe angajatul Masterpiece Cakeshop că tortul solicitat are o semnificație personală pentru ea, deoarece reflectă statutul ei de femeie transgender,” afirmă plângerea.

În acest moment, reprezentantul Masterpiece Cakeshop i-a spus lui Scardina că ei „nu fac torturi pentru „schimbări de sex.” Scardina a reconfirmat că doreşte un tort pentru ziua ei de naștere, însă persoana de la celălalt capta al firului a refuzat să ia comanda și a închis telefonul, potrivit plângerii.

Scardina a sunat din nou la Masterpiece Cakeshop, în cazul în care apelul precedent a s-a întrerupt în mod neintenționat, mai afirmă plângerea. Scardina a discutat comanda cu un alt angajat al Masterpiece Cakeshop, însă a fost refuzată din nou, spunându-i-se  că a face un astfel de tort ar încălca credințele lor religioase.

„Masterpiece Cakeshop, la comanda lui Phillips, a refuzat să vândă un tort aniversar pentru d-na Scardina din cauza statutului ei de femeie transgender”, afirmă plângerea.

Tortul pe care Scardina îl menționează în această nouă plângere este foarte similar cu tortul pentru tranziția de gen pe care Scardina l-a solicitat de la Masterpiece Cakeshop în 2017, care de asemenea trebuia să fie cu interior roz și glazură albastră.

ADF a spus că Scardina i-a mai cerut în trecut lui Phillips să creeze un tort personalizat care să aibă teme și motive satanice.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale