Durerea și presiunea islamică continuă să facă ravagii în rândul creștinilor din Sri Lanka

Jurnal de Rugăciune: Durerea și presiunea islamică continuă să facă ravagii în rândul creștinilor din Sri Lanka

Duminică, 14 iulie

Doamne Dumnezeule, ne rugăm pentru toți cei afectați de ciclonul Fani, care a provocat atât de multe distrugeri în statul Odisha, India. Aducem înaintea Ta mai ales victimele creștine, ale căror bunuri și colibe sărăcăcioase au fost grav afectate de vânt și ploaie. Te rugăm să întărești credința creștinilor pentru a face față unor astfel de pierderi, în special a acelora care au pierdut deja, acum un deceniu, tot ce aveau în teribilele violențe anti-creștine din 2008-2009 din Odisha. Fie ca ei să fie mângâiați gândindu-se la comorile pe care le vor avea în cer, așa cum a promis Domnul Isus, în Numele căruia ne rugăm.

Luni, 15 iulie

Creștinii din zonele rurale din Bangladesh au nevoie de rugăciunile noastre. Mulți nu au pe nimeni care să le ofere slujire pastorală sau învățătură. Poate există un singur serviciu de închinare pe an, să zicem de Crăciun. Puțini au un venit sigur și astfel oamenii migrează spre orașe pentru a-și căuta un loc de muncă. Unii care provin din aceste zone primesc instruire pentru a deveni lideri creștini. Rugați-vă ca ei să fie echipați cu tot ce au nevoie pentru a da învățătură și încurajare credincioșilor care sunt într-o situație disperată.

Marți, 16 iulie

Atunci când teroriști ai Statului Islamic (SI) au provocat explozii la trei biserici și trei hoteluri din Sri Lanka în dimineața de Paște, ei au ucis aproximativ 253 de persoane, majoritatea creștini din Sri Lanka. Într-o declarație a SI se vede bucuria militanților de a fi omorât așa de mulți creștini și „cetățeni din țările alianței cruciaților”. Dar știm că în Rai există o bucurie mult mai mare față de credincioșia martirilor creștini, cărora li s-a dat cununa vieții (Apocalipsa 2:10). Rugați-vă ca această cunoaștere să aducă mângâiere celor îndoliați și curaj supraviețuitorilor. La Biserica Evanghelică Sion din Batticaloa, 14 dintre cei morți au fost copii. Cu câteva minute înainte, ei fuseseră întrebați de învățătorul de la Școala duminicală: „Câți dintre voi sunteți gata să muriți pentru Hristos?” Toți copiii au ridicat mâna.

Miercuri, 17 iulie

Două dintre cele trei fiice ale lui „Ruth” au murit în bombardamentele din duminica Paștelui de la biserica din Sri Lanka. „Nu am puterea să suport această durere”, a strigat ea. Ruth însăși a fost rănită grav în explozie, dar pierderea fiicelor ei, în vârstă de 13 și 15 ani, era durerea pe care ea nu o putea suporta. După câteva ore de căutări, „Ethan” a găsit rămășițele soției sale, dar o putea identifica numai după degetele de la picioare. El și cei trei copii ai săi sunt traumatizați și disperați. Multe victime ale atacului și-au pierdut ochii sau membrele. Mulți dintre cei care susțineau financiar familia sunt morți sau prea răniți ca să mai muncească. Fondul Barnabas a venit în întâmpinarea unor nevoi practice ale lor, dar rugați-vă ca Duhul Sfânt, Mângâietorul, să împlinească nevoile emoționale și spirituale ale tuturor celor afectați de bombardamentele ce au avut loc de Paște.

Joi, 18 iulie

Musulmanii din Sri Lanka sunt foarte activi și reușesc să convertească creștinii și hindușii săraci la islamism prin ajutoare materiale generoase. În estul statului Sri Lanka, chiar și un pastor creștin a devenit recent musulman, după ce musulmanii au ajutat-o pe soția sa într-o situație în care avea nevoie de ajutor. Școlile creștine sunt transformate în școli islamice, ceea ce este posibil din punct de vedere legal de îndată ce musulmanii devin majoritari între elevi. Musulmanii caută, intenționat, să se căsătorească cu fete creștine. Rugați-vă ca creștinii din Sri Lanka să continue să fie credincioși și să se bucure în Domnul Dumnezeu, mântuirea și puterea lor, indiferent cât de săraci sunt (Habacuc 3:17-19).

Vineri, 19 iulie

Creștinii din Nepal sunt confuzi și intimidați de o nouă lege care restricționează activitățile religioase; ei sunt mai puțin vocali și mai puțin dispuși să-și depună mărturia, a spus unul dintre liderii bisericii nepaleze Fondului Barnabas. Această reacție apare în ciuda eforturilor ferme de instruire a creștinilor cu privire la libertatea religioasă în lunile anterioare intrării în vigoare a legii, în septembrie 2018. Grupurile extremiste hinduse par să fi fost încurajate de noua lege și creează probleme când au loc acțiuni creștine, uneori chiar înainte ca acestea să aibă loc. Rugați-vă ca creștinii să nu fie copleșiți de frică, ci să se agațe de Domnul, încrezându-se în El că îi va proteja.

Sâmbătă, 20 iulie

Alăturați-vă creștinilor nepalezi, aducând laude și mulțumiri lui Dumnezeu pentru faptul că patru creștini arestați la Dang pe 23 aprilie au fost eliberați pe 29 aprilie, după o audiere de aproape o zi. Cei arestați erau doi nepalezi, un indian și un american. Rugați-vă că acest lucru să constituie un precedent legal pentru interpretarea noii legi, o lege extrem de vagă, în baza căreia au fost acuzați că au încercat să convertească oameni la creștinism. Rugați-vă, de asemenea, ca această întâmplare să îi ajute pe creștini să prindă curaj, având promisiunea Domnului că El este cu ei ca să-i salveze și să-i elibereze din mâinile autorităților țării lor (Ieremia 42:11).

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale