Familia Wunderlich câștigă înapoi custodia copiilor după ani de luptă

Familia Wunderlich câștigă înapoi custodia copiilor după ani de luptă

 

Un tribunal german le-a acordat înapoi lui Dirk și Petra Wunderlich custodia copiilor lor minori, care le-a fost luată în 2013, pentru că aceștia au decis să facă homeschooling.

Această victorie în instanța de judecată pentru familia din Darmstadt, Germania, vine la câteva luni după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat împotriva apelului făcut de familia Wunderlich.

În Germania, un nou judecător a decis în favoarea familiei, după ce judecătorul, care a fost implicat în luarea copiilor de acasă în anul 2013, a fost înlocuit pe motiv de părtinire.

„Dreptul părinților de a decide asupra educației copiilor lor și de a-i îndruma în educația lor, este un drept fundamnetal, protejat în dreptul internațional”, a declarat Robert Clarke, directorul pentru Apărare Europeană al ADF International și consilier principal al familiei Wunderlich la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Ne bucurăm să vedem că instanța germană a decis să respecte acest drept și a recunoscut că, copiilor familiei Wunderlich le merge bine. Așteptăm ca acest caz să ajungă și înaintea Marii Camere a Curții Europene a Drepturilor Omului, și sperăm că și acolo, drepturile familiei Wunderlich vor fi protejate”, a mai spus Clarke.

Tribunalul german a decis că cei doi copii minori, din cei patru copii ai familiei Wunderlich, vor rămâne cu părinții lor, după ce copiii și-au exprimat dorința de a face homeschooling. Curtea Eurpeană a Drepturilor Omului a constatat, de asemenea, că „nivelul de cunoștințe al copiilor nu este alarmant, și că aceștia nu erau opriți din a mearge la școală împotriva voinței lor”.

„Nu vreau să merg la o școală publică doar pentru faptul că judecătorii germani nu își pot imagina ca eu să fiu educat într-un mod diferit”, a scris unul din copii într-o scrisoare adresată judecătorului. „Vreau doar să trăiesc și să învăț liniștit alături de familia mea, fără teama constantă că voi fi luat de acasă, ca în 2009 și în 2013. Am mers la o școală publică timp de un an și, cu siguranță, nu mi-a plăcut.”

Familia Wunderlich câștigă înapoi custodia copiilor după ani de luptă

În anul 2013, poliția a percheziționat locuința familiei Wunderlich și i-a luat de acasă pe cei patru copii. Aceștia au fost înapoiați părinților abia după mai multe proteste internaționale și cu condiția ca, copiii să meargă la școală.

Custodia copiilor a rămas atunci a statului, astfel că, dacă familia ar fi vrut să părăsească Germania, să poată fi urmăriți. „Nu aveți dreptul să faceți acest lucru. Ne smulgeți copiii de acasă, îi trimiteți în plasament și îmi spuneți că acest lucru este spre binele familiei mele? Nu este corect să distrugeți o familie și să spuneți că acest lucru este pentru bunăstarea copiilor”, a fost reacția lui Dirk Wunderlich în 2013.

Familia Wunderlich câștigă înapoi custodia copiilor după ani de luptă

Copiii Wunderlich au declarat pentru CBN News, că anul pe care l-au petrecut la școala publică a fost o pierdere de timp, într-un mediu aflat în afara controlului, „când atât de mulți copii în clasă vorbesc despre tot felul de lucruri și când este mereu gălăgie”, a spus Joshua. Sora lui, Machsejah a adăugat: „Am simțit că învățând acasă, am putut învăța mai multe într-un timp mai scurt. La școală stai foarte multe ore și înveți mai puțin decât acasă”.

Dirk, tatăl lor, a adăugat: „Nu învață nimic. Li se induce o anumită părere despre realitate și, de asemenea, sunt expuși unui exemplu de comportament negativ.”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale