RĂZBOI ÎNTRE RABINI? Unul spune că evreii au nevoie disperată de rabini gay, iar celalalt este inițiatorul “Marșului Mândriei Hetero” de la Ierusalim

RĂZBOI ÎNTRE RABINI? Unul spune că evreii au nevoie disperată de rabini gay, iar celalalt este inițiatorul “Marșului Mândriei Hetero” de la Ierusalim
Israelis carry placards depicting a portrait of Israeli rabbi Benny Lau, a gay rights activist, during the annual Gay Pride march in Jerusalem on July 21, 2016. The writing in Hebrew reads: “Come out of the closet, the closet is death”. Police said they suspected the man behind the attack on last year’s march, Yishai Shlissel, an ultra-Orthodox Jew who killed a teenager and stabbed five other people, had been in contact with his brother from prison about an assault on the event. / AFP / THOMAS COEX (Photo credit should read THOMAS COEX/AFP/Getty Images)

JEWISH TELEGRAPHIC AGENCY: Noi, evreii ortodocși, avem nevoie disperată de rabini gay

IERUSALIM (JTA) – pe 24 Mai, Agenția Telegrafică Iudaică (JTA) a raportat că eu voi hirotonisi un student rabinic ortodox gay căruia i-a fost refuzată posibilitatea de a primi smicha (autoritate rabinică n.t.) de la propria sa yeshiva „ortodoxă” (instituție iudaică în care se studiază în principal Talmudul și Tora n.t.). Pe data de 26 Mai am făcut acest lucru, hirotonisindu-l pe Rabinul Daniel ATWOOD în timpul unei ceremonii la care au participat mai bine de 200 de invitați.

Eu sunt rabin ortodox de multă vreme, și sunt conștient că decizia mea va fi întâmpinată cu șoc și exasperare de către numeroși membri ai comunității ortodoxe (evreiești n.t.).

Însă eu mai știu că a noastră comunitate are nevoie disperată de rabini ortodocși homosexuali, iar noi ignorăm această necesitate comunitară pe barba noastră (pe propriul risc n.t.).

Levitic 18:22 care afirmă “Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune.”, nu a fost șters din Tora. Însă acea poruncă biblică nu ne conferă dreptul de a ignora sau de a abuza numărul semnificativ de evrei care respectă tradiția cu atenție și care sunt LGBTQ.

Din păcate, adesea aceasta a fost realitatea. Abordarea ortodoxă contemporană față de acești indivizi, cu câteva excepții notabile, s-a dovedit lipsită de valoare sau chiar periculoasă.

Instituția iudaică de învățământ îți va spune pur și simplu că nu au asemenea studenți. Pentru ca elevii gay să supraviețuiască într-un asemenea mediu, trebuie să nu ofere vreun indiciu asupra orientării lor, ceea ce în casa fierbinte a vieții de institut devine curând o formă radicală de auto-negare.

Atunci când această tensiune nu mai poate fi suportată, rabinii lor, părinții lor, șarlatanii și vracii care “vindecă” cu leacuri băbești prescriu adesea “terapii de conversie” care nu doar că nu “tratează”, ci chiar dăunează atât trupului cât și sufletului. Terapiile de transformare utilizează în mod tipic inducții repetate de rușine și de durere, și cel mai adesea conduc mai degrabă la o cădere psihică decât la un exorcism modern de succes. Nimeni nu se vindecă; o mulțime sunt vătămați.

Aceste intervenții hrănesc o negare chiar mai puternică și mai toxică: “Poate chiar avem persoane homosexuale în școala, comunitatea sau familia noastră – dar ele pot fi vindecate.”

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina
Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale