Mamă din Scoţia presată de doctori să facă avort pentru o presupusă malformaţie naşte copil sănătos

Mamă din Scoţia presată de doctori să facă avort pentru o presupusă malformaţie naşte copil sănătos

O mamă din Scoţia care a fost în mod persistent îndemnată de către doctorii ce îi monitorizau sarcina să facă avort, a dat naşterii unui băieţel perfect sănătos.

Mama, Lauren Webster, din North Lanarkshire, i s-a spus în timpul unei ecografii făcute la 13 săptămâni că bebeluşul are o „obstrucţie la vezică” şi se bănuia că are sindromul Edwards – o malformaţie genetică care face ca bebeluşul să nu poată supravieţui după naştere pentru foarte mult timp (deşi în unele cazuri rare, copii ce s-au născut cu sindrom Edwards au supravieţuit până la o vârstă adultă).

Doctorii au monitorizat cu atenţie sarcina lui Lauren şi în fiecare săptămână o întrebau dacă nu vrea să pună capăt sarcinii.

Lauren le-a cerut doctorilor să se oprească cu insistenţele lor de a face avort, spunându-le că ea vrea să păstreze copilul. Doctorii însă au continuat să o preseze, în special după ce au început să fie îngrijoraţi de posbilitatea ca bebeluşul să dezvolte sindromul Edwards.

În ciuda insistențelor doctorilor, Lauren a refuzat să cedeze, zicând că simţămintele ei îi spuneau că bebeluşul va supravieţui.

Doctorii au fost uluiţi atunci când bebeluşul Ollie s-a născut prin cezariană, fără vreo problemă majoră de sănătate.

Obstrucţia vezicii a trecut de la sine, iar sindromul Edwards nu a fost identificat la ecografie.

Lauren spune că nu-şi doreşte ca şi alte mame, aflate într-o situaţie similară cu a ei, să trebuiască să suporte insistenţele doctorilor de a face avort.

„Tot ce mi-au spus s-a dovedit a fi neadevărat”.

Nu este pentru prima dată când o viitoare mama este presată să facă avort deoarece există îngrijorări cum că copilul s-ar putea naşte cu o malformaţie. Nu cu mult timp în urmă, o altă mămică, Natalie Halson, a fost întrebată de zece ori dacă nu doreşte să facă avort după ce bebeluşul ei a fost diagnosticat cu spina bifida în timpul sarcinii. Natalie a rezistat, iar fetiţa ei a suferit o operaţie corectivă după naştere, iar acum se dezvoltă perfect normal.

Claire McCarthy de la organizaţia Right to Life UK, spune: „Aceste cazuri dezvăluie presiunea imensă la care sunt supuse mamele să facă avort atunci când se descoperă o malformaţie în timpul sarcinii. Se consideră acum o procedură de rutină să ţi ofere să faci avort, însă chiar mai mult decât atât, toţi se aşteaptă ca şi tu să îţi doreşti avortul.”

„În loc să i se ofere opţiunile disponibile de tratament pentru bebeluş, această mamă a fost întrebată în continuu dacă nu ar vrea să facă avort. O acuzaţie serioasă planează asupra sistemului nostru de sănătate, care, în loc să urmărească ca viaţa şi sănătatea, atât a mamei cât şi a copilului, să fie asigurate, se preocupă cu „proceduri de rutină” pentru a presa mamele să facă avort. În al doilea rând, atitudinele care stau la baza modului de a trata persoanele cu dizabilităţi, este unul profund discriminatoriu şi nedrept, atât pentru mamă cât şi pentru copil.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale