O instanță din Germania le acordă baptiștilor persecutați din Rusia dreptul la azil

O instanță din Germania le acordă baptiștilor persecutați din Rusia dreptul la azil

 

 

Mai mulți creștini ruși au cerut azil în Germania, după ce activitățile lor bisericești au fost tulburate constant de agresiuni verbale și fizice.

Conform declarației unei instanțe din Düsseldorf, creștinii evanghelici care sunt persecutați în Rusia pot să primească azil în Germania.

Potrivit site-ului de știri Idea, mai mulți baptiști de origine rusă au fugit în Germania, după ce un grup de tineri care purtau uniforme negre i-au urmărit în timpul activităților misionare, atacându-i verbal și fizic în mai multe rânduri. Potrivit avocatului Zaza Koschuaschwili, care îi reprezintă pe solicitanții de azil, poliția rusă nu le-a oferit protecție, și nici nu a luat măsuri pentru a opri agresiunile.

Oficiul federal german pentru mirganți și refugiați (BAMF) a respins inițial cererea lor de azil, argumentând că evenimentele petrecute nu au fost inițiate de actori ai statului. BAMF a asigurat, de asemenea, că legea rusă garantează libertatea religioasă, dar a recunoscut, că Biserica Ortofoxă Rusă are un statut preferențial în țară.

În hotărârea din 3 iulie, însă, instanța din Düsseldorf a spus că responsabilitatea acestor acte de persecuție religioasă ar trebui, în cele din urmă, să fie pusă pe seama statului. Rusia a ignorat garanția constituțională a libertății de credință, iar acest comportament poate fi văzut clar și în persecuția membrilor altor minorități de credință, cum ar fi Martorii lui Iehova.

În acest context, instanța a spus că este suficient de probabil, ca și membrii ai bisericilor baptiste, care se angajează în activități de misiune, să se confrunte cu persecuții similare din partea statului rus.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale