Apel respins privind practicarea rugăciunii în apropierea clinicilor de avort dintr-o suburbie a Londrei

Apel respins privind practicarea rugăciunii în apropierea clinicilor de avort dintr-o suburbie a Londrei – Stiri Crestine.ro

Curtea de Apel din Anglia și Țara Galilor a respins un recurs înaintat de către Alina Dulgheriu, o româncă stabilită în Marea Britanie.

Ea a contestat o decizie a Înaltei Curți prin care s-a menţinut un Ordin de Protecție a Spațiilor Publice (PSPO) în jurul unei clinici de avort din Ealing, o suburbie a Londrei. Prin acest ordin, activități precum rugăciunea tăcută și oferirea de ajutor de ajutor femeilor care intenționează să facă un avort sunt scoase în afara legii.

Alina, care este la rândul ei mamă şi este născută în România a contestat Ordinul la scurt timp după ce a intrat în vigoare în aprilie 2018. Ea însăși a primit ajutor, atunci când era însărcinată și nu era sigură dacă să păstreze copilul, de la un grup a cărui activitate este acum interzisă și a susținut că Ordinul încalcă drepturi fundamentale cum ar fi libertatea de exprimare și de întrunire.

Alina Dulgheriu va face acum apel la Curtea Supremă.

„Curtea de Apel nu a luat în seamă  încălcările drepturilor omului cauzate de Ordinul de Protecție din Ealing. Această măsură disproporționată și cu efecte largi luată de Consiliul din Ealing reprezintă o amenințare serioasă pentru libertatea de exprimare și de întrunire. Se stabilește astfel un precedent negativ și se incriminează chiar și cea umană ofertă de ajutor.

Societățile libere trebuie să discute idei controversate în loc să le incrimineze. Există mărturii care arată că sute de femei – precum Alina – au acceptat ajutorul oferit de grupuri pașnice pro-viață în afara clinicilor de avort”, a declarat Laurence Wilkinson, consilier juridic pentru ADF Internaţional din Londra.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale