Filmul pro-viață „Unplanned” refuzat la difuzare în unele cinematografe din Canada

Filmul pro-viață „Unplanned” refuzat la difuzare în unele cinematografe din Canada – Stiri Crestine.ro

Producătorii filmului pro-viață „Unplanned” (n.trad. „Neplanificat”) au anunțat că filmul lor se va difuza în curând pe ecranele cinematografelor din Australia.

Cineaștii au făcut anunţul pe o reţea socială, unde au scris: „Pregătiți-vă să descoperiți un mesaj uimitor de speranță și vindecare, care nu judecă pe nimeni și va atinge toate inimile celor care participă la dezbaterea #avort.”

Conform CBN News, „Unplanned” se bazează pe schimbarea petrecută în viața unei foste directoare a Planned Parenthood, o clinică pentru avorturi din Statele Unite, numită Abby Johnson. Povestea ei este una adevărată şi convingătoare, care a deschis inimile și mințile a mii de oameni care au vizionat deja filmul.

În luna aprilie, Chuck Konzelman, regizorul filmului, a dezvăluit Congresului american că aproape 100 de lucrători din clinici de avort din S.U.A. au intenţionat să-și părăsească locul de muncă după ce au văzut filmul pro-viață, atât de puternic a fost impactul lui.

Filmul produs de către PureFlix a avut încasări de aproape 19 milioane de dolari de când a fost lansat în lună martie, potrivit site-ului Box Office Mojo. Filmul a avut un buget de producție de doar 6 milioane de dolari.

Producătorii filmului au lansat, de asemenea, un ghid însoțitor „Planificat de la început: un ghid pentru vindecare” , pentru a ajuta pe femeile care au făcut avort, precum şi foștii lucrători de la clinicile de avort să experimenteze iertarea şi vindecare din trauma avortului.

Site-ul filmului descrie cartea spunând că „dezvăluie cinci domenii de bază ale tulburărilor emoționale cu care se confruntă femeile adesea în urma avortului și aduce vindecare celor care suferă – vindecarea emoțiilor care le cuprind pe femei și bărbați în închisoarea durerii pe care avortul a adus-o viața lor și în viața celor care îi iubesc.”

În ciuda succesului de box office pe care filmul l-a avut deja în Canada, două lanțuri de cinematografe au decis să încheie difuzarea „Unplanned” în cinema-urile lor.

Cary Solomon, unul din producătorii filmului, califică decizia ca fiind „absurdă” și „de neînțeles”.

„Cineplex și Landmark au decis că nu vor continua să difuzeze filmul. Acum v-aș întreba: ce afacere este aceasta, când ei au sălile pline decid brusc că vor opri difuzarea?” a declarat Solomon pentru LifeSiteNews.

„Deci, nu cred că poate cineva spune că această decizie nu are implicaţii politice, şi că nu se urmăreşte o agendă – vreau să spun că este absurd,” a spus el. „Când eşti proprietar de săli de cinema, interesul tău este acela de a vinde bilete.”

Conform CBN News, două cinematografe au decis să nu mai difuzeze filmul după ce proprietarii acestora ar fi primit amenințări cu moartea.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale