O femeie creștină iraniană arestată pentru că nu purta baticul în mod corespunzător

O femeie creștină iraniană arestată pentru că nu purta baticul în mod corespunzător – Stiri Crestine.ro

O femeie în vârstă de 20 de ani a fost arestată după ce a a făcut plângere la poliție că o altă femeie a împins-o și a lovit-o în față, pentru că nu purta baticul pe cap în mod corespunzător.

Fatemeh Mohammadi, în vârstă de 20 de ani, a fost agresată într-un autobuz de către o alta pasageră, care a acuzat-o că nu poartă baticul în mod corect, potrivit martorilor. Femeia a atacat-o apoi, îmbrâncind-o și lovind-o în față.

Atunci când Fatemeh mers la secția de poliție pentru a depune o plângere împotriva femeii ce o atacase, poliția a arestat-o, considerând că este rezonabil ca ea să fie agresată pe acest motiv, iar agresoarea să nu aibă nici o vină.

Fatemeh Mohammadi a fost în cele din urmă eliberată pe cauțiune la primele ore ale dimineții următoare, conform organizaţie pentru apărarea libertății religioase, Open Doors.

Henrietta Blyth, CEO al Open Doors pentru Marea Britanie și Irlanda, a declarat pentru postul de radio Premier: „Iranul este o republică islamică în care creștinismul este reprimat, deoarece este văzut ca o influență occidentală. Evident, potrivit legii sharia, o femeie ar trebui să aibă părul complet acoperit de o eşarfă pentru cap . Știm că în Iran discriminarea şi prejudecăţile împotriva creștinilor sunt la cote ridicate, de aceea această femeie a atacat-o pe Fatemeh.

„Știm că Fatemeh este o creștina puternică și că, de fapt, ea a executat deja o condamnare de șase luni de închisoare anul trecut, după ce a fost arestată când  a fost prinsă la o adunare a bisericii de casă, astfel că autoritățile strâng şurubul din ce în ce mai tare în Iran – bisericile de casă sunt atacate iar liderii creştini primesc pedepse foarte lungi cu închisoarea. Fatemeh a fost acuzată anul trecut pentru activitate creștină și apartenență la grupuri de prozelitism – a fost acuzată, de asemenea, că acționează împotriva securității naționale, răspândind propagandă împotriva regimului.”

De asemenea, Fatemeh a desfășurat o campanie pentru ca toți creștinii, inclusiv cei nou convertiți, să li se ofere dreptul de a se închina într-o biserică și a scris o scrisoare deschisă ministrului informațiilor, acuzându-l că a încălcat Constituția prin faptul că a luat măsuri ce vizează creștinii.

De asemenea, a solicitat grupurilor pentru drepturile omului să denunţe „opresiunea” creștinilor care vorbesc limba persană din Iran, descriindu-i drept o minoritate oprimată care este recunoscută doar de comunitatea internațională.

Creștinii cu trecut musulman se confruntă cu dificultăți deosebite în Iran, inclusiv respingere din partea familiei şi izolare socială.

Arestările, detenția, închisoarea, confiscarea proprietăților bisericii, atacurile asupra bisericilor și proprietăților deținute de creștini sunt comune.

Iranul este numărul 9 în Topul Mondial al Persecuţiei.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale