Extremiștii hinduși cer moartea unui organizator de proiecţii de filme creștine din India

Extremiștii hinduși cer moartea unui organizator de proiecţii de filme creștine din India – Stiri Crestine.ro

HYDERABAD, India, 6 septembrie 2019  – Immanuel Tirkey și aproximativ 100 de săteni urmăreau sfârșitul unui film creștin în statul Bihar, India, când un bărbat s-a postat în fața ecranului și a început să strige: „ Cine este operatorul aici? Cine este operatorul aici? ”

Tirkey, unul dintre cei cinci misionari creștini care organizase proiecția filmului „El vine iar!” la domiciliul unei femei creștine, numită Anandi, pe 23 august în zona Kodaila din satul Jamalpur, districtul Siwan, s-a ridicat și a întrebat care este problema . Bărbatul i-a spus să dea sunetul mai încet, iar Tirkey i-a îndeplinit dorinţa.

„El mi-a cerut din nou și din nou să reduc volumul”, a spus Tirkey pentru Morning Star News. „I-am spus că dacă îl dau mai încet, atunci nimeni din cei prezenţi aici nu vor mai auzi și că mai sunt doar 10 minute până ce filmul se termină.”

Bărbatul a plecat, dar în timp ce sătenii își adunau bunurile pentru a pleca după ce filmul s-a terminat, cel puțin 15 hinduși puşi pe ceartă au sosit cu săbii, bâte de bambus și beţe din lemn, a spus el. Familia lui Anandi i-au tras în grabă pe Tirkey și pe ceilalți patru organizatori creștini ai proiecției,  la ei în casă și au încuiat ușile.

„Mulţimea de hinduși furioşi a început să strige insulte şi cuvinte murdare, au împrăștiat in grabă oamenii care se pregăteau să plece după film și au început să asedieze casa”, a spus Tirkey. „Era miezul nopții și deja o mulțime de 250 de hinduși s-au strâns înarmaţi cu lathis (bastoane grele legate cu bucăți de fier) și  bare de oțel.”

După ce au aruncat cu pietre în casă și au vandalizat o motocicletă și o autoutilitară, hinduşii plini de ură au încercat să spargă ușile casei  cerând  familiei lui Anandi să le predea creștinii care au organizat proiecţia de film, a spus Tirkey. El și ceilalți patru au solicitat în mod repetat ca familia să-i lase să iasă afară, dar ei au refuzat, spunând că vor suporta consecinţele, decât să-i predea mulţimii furioase, a spus el.

„Mulţimea de afară strigau că noi urmărim convertirea hindușilor la o credință străină și că trebuie să fim omorâți -„Lăsaţi-i în mâinile noastre. Vrem să le facem felul,” au continuat aceştia să strige”, a spus Tirkey. „Nu știam ce să facem.”

Tirkey a sunat la biroul de misiune și a trimis locația unde se aflau prin WhatsApp. Oficialii misiunii au contactat fondatorul organizaţiei Persecution Relief  Shibu Thomas, care a informat poliția, iar ofițerii de la secția de poliție Aandar au venit la faţa locului.

Mulțime furioasa de hinduși în Gujarat

Creștinii au cerut poliției să nu aresteze pe nimeni, spunând că vor să rezolve singuri problema, a spus el, adăugând că ofițerii le-au spus că ar fi trebuit să obțină permisiunea liderilor satului sau al poliției pentru a proiecta filmul.

„Atunci am întrebat poliția dacă există vreo regulă ca hindușii să ceară permisiune pentru fiecare puja (ritual de închinare hindus) sau alte ritualuri pe care le îndeplinesc în acest sat – atunci de ce este diferit pentru creștini?”

Ei au spus polițiștilor că toată lumea care a văzut filmul au venit de bună voie și că nimeni nu a fost forțat, adăugând că proiecţia a mai avut loc în alte 17 sate și nu s-au confruntat cu nicio opoziție. Polițiștii le-au spus că mulţimea de afară era formată din familii din caste superioare, care abia așteptau să-i ucidă, a spus el.

„La mai bine de o oră după ce poliția a încercat să-i calmeze, mulţimea a insistat ca cel puțin unul dintre noi trebuie să fie înmânat lor și abia atunci îi vor lăsa pe ceilalți patru să părăsească satul”, a spus Tirkey. „Au cerut ca cel puțin unul dintre noi să fie bătut până la moarte pentru a ne învăța o lecție și că asta va fi sfârșitul creștinismului din satul lor.”

Tirkey, care a renunțat la avocatură pentru a face misiune cu normă întreagă în rândul sătenilor din triburi, a spus că poliția i-a sfătuit să depună plângere împotriva mulţimii și că ei îi vor aresta.

Creștinii au cerut din nou ca poliția să nu aresteze pe nimeni.

„Le-am spus că venim aici doar pentru a petrece ceva timp în rugăciune și părtășie și nu să vedem pe cineva arestat sau să creăm necazuri cuiva”, a spus el. „Când poliţiştii i-au amenințat pe hinduşii din mulţime că vor fi luați în arest pentru proferarea de amenințări cu moartea și vandalizare, aceştia s-au îndepărtat”.

Familiile lor îngrijorate din Patna au vegheat în rugăciune toată noaptea pentru întoarcerea lor în siguranță, a spus Tirkey.

„Poliția ne-a spus să ne lăsăm vehiculele acolo, întrucât Rajputs (locuitori ai castei superioare a hindușilor) făcuseră fotografii cu ele și le transmiseseră către hinduşii din satele vecine, și puteam fi ușor identificați oriunde la întoarcerea spre Patna”, a spus el. „Creștinii din sat ne-au dus cu bicicletaaproape 8 km pentru a ne aduce la Aandar.”

Arjun Das, unul dintre cei cinci creștini care au organizat proiecția, a spus că de acolo s-au întors la Patna cu transportul în comun.

Constituția Indiei a stabilit ca țara este laică, dar naționalismul hindus în creștere manifestă o ostilitate crescută față de creștinism. În cadrul celei de-a doua Întâlniri Ministeriale pentru Avansarea Libertății Religioase găzduita de Biroul pentru Libertate Religioasă Internațională al Departamentului de Stat din S.U.A., în luna iulie, directorul ADF-India, Tehmina Arora, a menționat că această problemă nu se limitează doar la India.

„Problema pe care o vedem în multe țări din Asia de Sud este că în teorie există „libertate”, dar în practică nu există posibilitatea de a o exercita, întru-cât este aproape imposibil pentru cineva să se convertească la o altă religie”, a spus ea.

Das a declarat pentru Morning Star News că a fost atacat anterior în districtul Siwan, în 2004.

„De câteva ori am fost pălmuit și îmbrâncit pentru că am distribuit pliante evanghelice în satele din Siwan”, a spus acest tată în vârstă de 45 de ani pentru Morning Star News. „De data aceasta, peste 250 de oameni au strigat, au tras cu pietre și au lovit maşinile noastre. M-am simțit foarte slab. Eram încuiați înăuntru și nu exista altă cale de evadare. Am simţit frica, iar fiicele mele erau îngrijorate și mă sunau încontinuu la telefon. Dintr-o dată însă m-am simțit mai puternic când mi-am amintit de Cruce. Nu pot îndura oare puţină suferinţa pentru Domnul?”

Dumnezeu i-a trimis acolo cu un scop, ca ei să-şi îndeplinească sarcina, a spus el.

„Noi nu am mers din uşă în uşa invitând  oamenii – am făcut anunţul și s-au strâns 100 de persoane”, a spus Das. „Se putea vedea că cei prezenţi au fost emoţionaţi în timpul vizionării acestui film. Vom merge din nou acolo pentru a-i întâlni pe credincioși. Această opoziție este nimic înaintea puterii Sale.”

Creștinii constituie doar 0,12 la sută din cele 99,9 milioane de oameni din Bihar, conform recensământului din 2011.

India este pe locul 10 în Topul Mondial al Persecuţiei pe anul 2019 întocmit de Open Doors. Țara se afla pe locul 31 în 2013, dar poziția sa s-a deteriorat cu fiecare an de când Narendra Modi din Partidul Bharatiya Janata a venit la putere în 2014.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale