Hinduismul tot mai evident în India – ,,Cine v-a dat dreptul să construiți biserici într-o țară hindusă?”

Hinduismul tot mai evident în India – ,,Cine v-a dat dreptul să construiți biserici într-o țară hindusă?” – Stiri Crestine.ro

HYDERABAD, India – Naționaliștii hinduși protestează împotriva unui grup de lideri creștini care au fost chemați la o secție de poliție din sudul indiei.

,,Cine v-a dat dreptul să înființați sau să conduceți biserici creștine într-o țară hindusă?”, au scandat ei, aducând acuzații false și nefondate celor trei lideri ai bisericii, din zona metropolitană Chennai, Tamil Nadu. Ei îi acuză pe cei trei că au folosit fonduri străine pentru a-i converti pe hinduși, spune fiul unuia dintre păstori.

Aproximativ 200 de naționaliști hinduși i-au întâmpinat pe cei trei pastori: Sekar, pastorul Bisericii Penticostale ,,Ekklesia”; pastorul Paul Kumaran, din Biserica Yengaraja Yesuraja și pe conducătorul bisericii Pandari Bai, din adunarea ,,Casă Harului”, după ce aceștia au fost chemați la secția de poliție în 5 iulie.

,,Ne-au amenințat că vor demola clădirile Bisericilor creștine…”, a declarat pentru ,,Morning Star News, fiul pastorului Sekar.

Liderii Partidului Naționalist Hindus (Hindu Makkal Katchi), le-ar fi spus că nu ar trebui să existe niciun cult creștin în acea zona.

,,Rugați-va doar voi împreună cu familiile voastre, între cei patru pereți. Dacă vreun străin vi se va alătura, va vom atacă și vom demola clădirea.” Au spus ei, potrivit fiului pastorului.

Liderii creștini au fost chemați din nou la secția de poliție pe 12 iulie, dar de această dată au fost însoțiți de aproximativ 300 de creștini locali. Ofițerii însă, le-au interzis să între în secție.

,,O sursă din interiorul poliției ne-a spus că există o presiune politică mare asupra lor”, a spus Sekar. ,,Polițiștii au declarat că ofițerii departamentului de venituri ne vor inspecta proprietățile și documentele.”

Zona Chennai, la fel că multe părți din sudul Indiei, are un procentaj destul de mare în ce privește creștinismul – aproximativ 7,6 la sută, în comparație cu populația creștină a întregii țări, aproximativ 2,3 la sută – ceea ce o face o țintă strategică pentru naționali hinduși.

India este pe locul 10 pe Lista de monitorizare a organizație de sprijin „Christian Open Doors” 2019, a țărilor în care este cel mai dificil pentru comunitățile creștine. În 2013, India era pe locul 31, situația creștinilor din țară fiind cu fiecare an din ce în ce mai rea, de când Modi din BJP a ajuns la putere în 2014.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale