Netanyahu l-a sfătuit pe Macron să evite noi discuţii cu Teheranul: ‘Este exact cel mai nepotrivit moment pentru a discuta cu Iranul’

Netanyahu l-a sfătuit pe Macron să evite noi discuţii cu Teheranul: ‘Este exact cel mai nepotrivit moment pentru a discuta cu Iranul’

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a sfătuit vineri într-o convorbire telefonică pe preşedintele francez Emmanuel Macron să evite noi discuţii cu Iranul, în condiţiile în care liderii europeni încearcă să salveze acordul nuclear din 2015 dintre marile puteri şi Teheran, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

„Este exact cel mai nepotrivit moment pentru a discuta cu Iranul, având în vedere că Teheranul îşi intensifică agresiunea în regiune”, i-a spus Netanyahu lui Macron într-o conversaţie telefonică iniţiată de liderul francez, conform unui comunicat oficial israelian.

Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice rachete în Liban pentru a lansa atacuri.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele francez a cerut o întâlnire între preşedinţii iranian Hassan Rohani şi american Donald Trump. Tensiunile dintre cele două ţări au crescut de la retragerea unilaterală a Washingtonului, în mai 2018, din acordul nuclear iranian din 2015.

Israelul a acuzat joi Iranul că a încercat să fabrice, cu ajutorul aliatului său libanez Hezbollah, rachete de mare precizie care ar putea provoca „pierderi omeneşti enorme” pe teritoriul său.

Referindu-se la Liban, Benjamin Netanyahu a adăugat în timpul conversaţiei cu Emmanuel Macron că „cei care oferă un adăpost agresiunii şi înarmării (iraniene) nu vor fi cruţaţi”.

Planul lor este de a „transforma rachete ‘stupide’ în rachete de înaltă precizie’, a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, adăugând că Hezbollah dispune în prezent de 130.000 de rachete în Liban.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale