rămășițele asediului babilonian asupra Ierusalimului

rămășițele asediului babilonian asupra Ierusalimului – Stiri Crestine.ro

IERUSALIM, Israel – Academicienii dovedesc (din nou) că Biblia este o Carte adevărată, asta după ce s-au descoperit noi dovezi ale unor întâmplări relatate în Sfânta Scriptură. De data această, este vorba despre asediul babilonian asupra Ierusalimului, după cum scrie în capitolul 25 al cărții 2 Împărați (Regi).

Arheologii de la Universitatea din Carolina de Nord, care cercetau Muntele Sionului, din Ierusalim, spun că au găsit dovezi fizice ale atacului babilonian, inclusiv materiale arse, vârfuri de săgeți, lemn carbonizat, bronz, fier, bijuterii și ceramică spartă.

Biblia descrie forțele regelui Nebucadnețar care a ars fiecare casă, inclusiv Casa Domnului. Soldații au luat de asemenea vase din bronz de la Templu pe care le-au dus în Babilon, în timp ce copiii lui Israel au fost aruncați în exil.

,,Ceea ce am descoperit acum sunt dovezile și rezultatele acelei distrugeri”, a spus pentru CBN News, dr Shimon Gibson, co-directorul proiectului arheologic. ,,Muntele Sionului”, adăugând că ,,descoperirile au fost neașteptate”.

De asemenea, cercetătorii au decoperit o bijuterie deosebit de rară, cu origini (încă) neclare.

,,S-ar putea să fi fost un cercel. Nu este foarte clar în acest moment. Pare a fi un clopot auriu care se extinde și ia formă unei grămezi de struguri din argint”, a spus Gibson.

Deși încă nu este convins 100% că a găsit cu adevărat rămășițele atacului babilonian, Gibson declara că ,,se potrivește foarte bine cu Biblia”. Mai mult decât atât, el spune că aceste rămășițe dovedesc că Biblia este ,,un document fiabil și corect din punct de vedere Istoric.”

Co-directorul sitului a spus că arheologii se vor întoarce la Ierusalim anul viitor pentru a excava situl în întregime.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale