În spitalele din China pacienții sunt obligați să-și divulge credința înainte de a primi îngrijiri medicale

În spitalele din China pacienții sunt obligați să-și divulge credința înainte de a primi îngrijiri medicale – Stiri Crestine.ro

Partidul Comunist Chinez cere personalului medical să înregistreze credința religioasă a pacienților în baze de date pe care apoi statul le folosește pentru a controla fiecare aspect al vieții oamenilor.

În luna octombrie a anului trecut, o femeie însărcinată din provincia estică Shandong a fost transportată în grabă la spital din cauza unei hemoragii masive. Prognosticul doctorului a fost că femeia este în pericol iminent și are nevoie urgentă de operație.

O asistentă a fost trimisă pentru a prelua informațiile personale ale femeii. Spre disperarea familiei, asistenta era mai mult interesată de credința religioasă a femeii, decât de sănătatea ei.

„Are dureri mari. De ce puneţi aceste întrebări? ”a întrebat unul din membrii al familiei. Asistenta medicală a răspuns că guvernul trebuie să colecteze informații despre fiecare pacient, inclusiv statutul său religios, pentru a fi înscrise în registrele medicale. Ea a adăugat că acest lucru este obligatoriu.

Chiar dacă viața ei era pe muchie de cuţit, femeia, care era însărcinată, a fost întrebată de două ori despre statutul ei religios înainte de a fi dusă la operație.

Locuitorii din Hebei, Heilongjiang, Shandong, Henan și alte provincii au informat organizaţia Bitter Winter că au fost chestionați de personalul spitalului despre credința lor religioasă înainte de a fi consultaţi de un medic. Unii rezidenți au spus că incidente similare au avut loc încă din 2017.

 Credința în Dumnezeu ar putea afecta tratamentul

Bitter Winter a intervievat mai mulți lucrători medicali despre colectarea informațiilor privind credinţa religioasă a pacienților. Toți aceștia au spus că guvernul a impus această cerință, dar nimeni nu înțelege care sunt intențiile reale privind acest lucru.

Directorul unui spital din Shandong a dezvăluit că informațiile pacienților – istoricul medical personal, familial, statutul financiar, apartenenţa religioasă și alte date personale – sunt încărcate într-o bază de date administrată de guvern. „Nu numai Biroul de Securitate Publică examinează aceste înregistrări, dar chiar şi angajatorii pot accesa aceste date. De îndată ce cineva este considerat că are un „cusur”, va primi restricție în achiziţionarea de bilete pentru călătorie. Aceste persoane ar putea fi refuzate şi la o eventuală angajare. ”

„Unii pacienți nu știau de ce sunt puse astfel de întrebări, dar totuși au dat un răspuns onest privind credința lor religioasă. Nu este un lucru bun. Poate părea inofensiv în acest moment, însă guvernul va putea folosi aceste informații dacă este necesar ”, a spus un lucrător medical din provincia centrală Henan.

Începând cu anul trecut, autorităţile locale din China au lansat o campanie de înregistrare și investigare a persoanelor religioase, iar baze de date cu credincioși și locuri religioase au început să apară peste tot în țara. În afară de colectarea de informații în spitale, datele credincioșilor mai sunt colectate şi în instituțiile guvernamentale, în armată, întreprinderile de stat, școli și orice alt domeniu public. Atunci când ei îşi declară credința  li se refuză drepturile fundamentale, cum ar fi un loc de muncă sau anumite beneficii oferite de sistemul de asigurări sociale.

Credincioșii din grupuri religioase neînregistrate pot primi o condamnare la închisoare, iar informaţiile vor fi înregistrate în cazier după ce sunt arestați. Unii dintre ei au descoperit că medicii aveau deja informații despre credința lor religioasă, un indiciu că datele lor sunt partajate pe o rețea guvernamentală.

Membrii grupurilor religioase care nu fac parte din bisericile autorizate de guvern își fac griji că această colectare de informații despre ei este încă un mijloc pe care PCC îl va folosi pentru a suprima libertatea religioasă.

Statutul religios al cetățenilor a fost, de asemenea, adăugat la infamul sistem de credit social pe care PCC îl dezvoltă încă din 2014. De îndată ce statul trece pe cineva pe lista neagră, fiecare aspect al vieții sale, inclusiv călătoriile, obținerea unui împrumut sau primirea de îngrijiri medicale , va fi afectat.

„Guvernul poate folosi informațiile pentru a constrânge oamenii credincioşi, prin faptul că nu va achita cheltuielile medicale ale credincioșilor sau chiar îi va putea aresta”, a spus o creștină, membră într-o biserică de casă care a spus că a dezvaluit adevărul despre credinţa ei religioasă unui medic.

Credincios grav bolnav moare, nedorind să-și dezvăluie credința

Un membru al Bisericii lui Dumnezeu cel Atotputernic (BDA), în vârstă de 46 de ani, din orașul Baoding din nordul provinciei Hebei, a murit pentru că se temea să dezvăluie statutul religios al familiei sale dacă ar fi mers la spital.

Soția și fiul bărbatului sunt, de asemenea, membri ai BDA. Pentru a evita persecuția din partea PCC, întreaga familie a început să trăiască în ascuns în urmă cu câțiva ani, rătăcind din loc în loc. Bărbatul avea deja diabet înainte de a se ascunde. Cu timpul, starea lui s-a înrăutățit, agravată de nivelurile ridicate de anxietate, pe care le-a resimțit din cauză că era pe fugă, fără casă și fiind subnutrit în mod constant. Speriat că va fi găsit și arestat, el nu a s-a mai dus la doctor.

În august 2017, a avut un șoc insulinic. Un medic de la o clinică mică pe care bărbatul și-a făcut curaj să-l caute pentru o consultaţie i-a spus să meargă la un spital mai mare pentru că el nu-l poate ajuta.

Omul a refuzat. „Aș prefera să mor decât să-i implic pe soția și pe fiul meu și să-i vad arestați împreună cu mine”, a spus acesta medicului, de față cu familia sa. Omul a murit la scurt timp.

Activitățile religioase interzise în spitale

Bitter Winter a obținut un document emis de o localitate din provincia Henan, intitulat Lista neagră a persoanelor responsabile și a personalul religios al comisiilor de gestionare a activității religioase, potrivit căruia „Oamenii nu trebuie să profite de vizitarea pacienților pentru a desfășura activități de predicare în spitale sau în alte locuri publice.”

Un medic din regiunea Pingyang, sub jurisdicția orașului Wenzhou, în provincia estică Zhejiang, a povestit pentru Bitter Winter cum autoritățile din zona sa au adoptat un document similar în prima jumătate a anului 2018. Fiecare angajat din spitalul său a fost obligat să recunoască sub semnătură că au luat la cunoştinţă de acest document. În spital a fost, de asemenea, afișat un semn cu „Este interzisă desfășurarea unor activități religioase în unitatea medicală”.

„Începând de anul trecut, credincioșilor nu li se mai permite să se roage pentru prietenii sau rudele lor din spitale. Cei care fac acest lucru ar putea fi arestați ”, a spus un lucrător medical din regiunea Pingyang. „În trecut, șapte – opt creștini ai Bisericii de Stat Patriotice  veneau în fiecare sâmbătă la ora 14:00. să se roage pentru pacienți. Dar de când a fost emisă interdicția, rugăciunea pentru pacienți este complet interzisă, iar creștinii au încetat să mai vină. ”

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale